menu denk mee beslis mee maak mee

De buddies zijn begonnen bij Alkmaar aan Zee

 

Afgelopen maandag zijn wij begonnen met Alkmaar aan Zee 2018. De buddies, benoemd in ons plan, zijn al vanaf het begin aanwezig. Zij helpen de kinderen met het maken van projecten en staan hierdoor dicht bij de kinderen. Dit is voor het eerst dit jaar toegevoegd aan het project en wij hebben gevraagd aan buddies Alissa en Romy wat zij ervan vinden. 

Romy (13) is erg enthousiast over de hulp die zij kan bieden. Dit is haar vierde keer bij Alkmaar aan Zee en wij vroegen haar wat anders is dit jaar in vergelijking met voorgaande jaren. Romy: "Nu kan ik heel veel helpen. Er zijn veel minder regels. Nu kan ik meer zelf bepalen. Ik help kinderen met ideeën bedenken en help bij de keuken. Bij theater ben ik met de kinderen aan de slag gegaan met kostuums maken." Bij de vraag of zij dit volgend jaar nog eens zou willen doen, krijgen wij een volmondig ja. 

Voor Alissa (13) is dit al de derde keer dat zij meedoet aan Alkmaar aan Zee. Zij benoemt bij het verschil tussen dit jaar en vorig jaar dat zij nu meer mogelijkheden heeft. Alissa: "Je kan ook heel veel andere dingen doen als je buddy bij Alkmaar aan Zee bent. Nu kan ik kinderen helpen en normaal vraag ik altijd of kinderen mij willen helpen. Nu ben ik dus zelf iemand die andere kinderen helpt en dat voelt heel goed." Verder vroegen wij of zij was ingelicht van tevoren over haar rol en of ze daar al een idee bij had. Alissa: "het is een beetje met mij besproken wat ik moest doen, maar ik had daar nog niet helemaal een duidelijk beeld van. Ik dacht, ik ga daar staan en ik kijk wel waar ik jullie kan helpen. Dat is het ook vooral, maar het is ook heel leuk om te doen. Je hoeft niet alleen maar te staan en te kijken waar je nodig bent, maar je mag ook zelf dingen bedenken en meedoen met de andere kinderen." Ook zij is vol enthousiasme over een volgende editie waar ze kan helpen. "De sfeer is altijd goed hier en ik kijk nu al uit naar volgend jaar," zegt Alissa. 

De buddies zijn in ieder geval erg enthousiast over hun taak in het geheel en wij vinden het een mooie toevoeging. Morgen gaan wij beginnen met de XL-versie. Daarover later meer.