menu denk mee beslis mee maak mee

Alkmaar aan Zee (+ XL)

 

Alkmaar aan Zee XL

5 en 6 juli was de kickoff van onze samenwerking met het Stedelijk Dalton College en Alkmaar aan Zee, Er waren meerdere doelen die wij met deze twee dagen wilden bereiken. Het Dalton College zoekt naar mogelijkheden om de taalklassen met de reguliere klassen kennis te laten maken en met elkaar te verbinden. Alkmaar aan Zee wilde bekendheid geven aan het nieuwe XL gedeelte en zag met de samenwerking mogelijkheden om met name de jongeren uit de taalklassen te bereiken. Daarnaast liep het project Connectict Walls van Mater of Peaces. Jongeren van het Dalton College en jongeren uit het AZC ontwerpen en schilderen samen een muur. Het thema werd verbinding. De Alkmaar aan Zee workshops gingen over film in samenwerking met stichting STAD. De twee dagen werden een groot succes. Vrijdag werd de muur en de filmpjes geopend door de wethouder. 

Vanuit deze workshops waren er verschillende jongeren vanuit de taalklas die veel ervaring hebben op het gebied van filmen. Zij waren er als buddys voor de XL versie.

26 en 27 juli startte de jongeren de Alkmaar aan Zee XL. De jongeren die meededen kwamen uit het AZC en jongeren die al eens eerder hadden meegedaan met Alkmaar aan Zee. De combinatie met de gewone editie samen met de jongeren werkte goed. Er was voldoende ruimte om een eigen aandeel te hebben. De gezamenlijke momenten waren de lunch en de sluiting van de week. Kinderen die nu meededen met Alkmaar aan Zee zagen hoe de jongeren van de XL versie samen werken. We hoorden meerdere kinderen zeggen dat ze volgend jaar met de XL versie mee wilden doen. Wel denken we er over om de tijden voor XL aan te passen. Past beter bij de jongeren. Alle filmpjes en foto´s zijn te vinden op de facebook pagina van Alkmaar aan Zee