menu denk mee beslis mee maak mee

De eerste repetities zitten erop!!!

 

De eerste repeties zitten er op!!!

Alle kinderen en jonge talenten zijn begonnen met theaterimprovisaties. Best spannend zo'n begin waar je nog niemand kent. Maar dankzij regisseur Elisabeth Hesemans en regie assistent Sem Konijn zat de sfeer er al snel in. Vol enthousiasme gooide iedereen zich in de opdrachten en kwamen er al heel veel creatieve ideeen tot stand. De deelnemers hebben zelf 'families' samengesteld en zich verdiept in de volkscultuur van AMsterdam Noord. Opa Leo (oud werknemer) was ook van de partij en zorgde voor input betreft verhalen en geluiden op de werf. 

Gijsbertus (oud werknemer) deelde tijdens de reunie met de oud werknemers zijn anekdote over de electricien die werd opgeroepen om een stroomstoring te faken, zodat de werknemers even een rustpauze konden inlassen. Dit verhaal werd vol humor vertaald in een scene en Youssef, Dieylani en Luuk speelden overtuigende electriciens! 
Ook de verhalen van Frans (oud werknemer) over het flirten met de koffiedames om zo een koffiebonnetje uit te sparen bracht hilarische taferelen in de theaterworkshop. De regisseur was aangenaam verrast met de onuitputtelijke creatieve input van de deelnemers. 

Naast de theaterscenes is gewerkt aan een prachtig lied met tekst speciaal geschreven voor deze voorstelling door onze muzikale leider Debby Langereis. Door de meerstemmige bijdrage van het koor klonk het alsof ze al weken hadden gerepeteerd! Edwin Paarlberg heeft arrangementen uitgeschreven voor het Harmoniecorps Tuindorp en ook zij werken al hard aan de voorstelling. We kijken uit naar deze samenwerking.
Mirjam Visser is aan de slag gegaan met choreografie. Hoe zag dat er uit al die duizenden werknemers die over de vloer krioelden? De kinderen mochten hun eigen werkzaamheden kiezen en uitbeelden. In kleine groepjes werd er goed samengewerkt en kwam iedereen met zijn eigen expertise.

Erg blij zijn wij met de 2 stagiaires van Lucia Marthas Institute of Performing Arts, zij versterken het creatieve team. Beiden zitten in het 3e jaar van de docentopleiding voor de uitvoerende kunsten. Carmen Luttik specialiseert zich in zang en muziek en Jady in dans en choreografie. 

Ruud van der Sluis (oud werknemer en oprichter van NDSM herleeft) heeft ontzettend veel beeldmateriaal verzameld die passen bij de verhaallijn. Wij gaan een mooie selectie maken en deze worden op een groot ledscherm geprojecteerd tijdens de voorstelling. De bijzondere samensmelting van de beeld, beweging, geluid, muziek en emoties zal ervoor zorgen dat het publiek de werf van toen zal ervaren met al haar zintuigen. Het belooft een prachtige voorstelling te worden. Komt u ook kijken?? de kaartverkoop gaat bijna van start!!