menu denk mee beslis mee maak mee

Voorstellingen!

 

In het eeuwenoude decor van het Alkmaarse Waagplein kwam de roemruchte geschiedenis van de Tachtigjarige oorlog tot leven in een dynamisch en groots locatietheater. Professionele acteurs, een liveband en een leger aan figuranten namen je mee in een bloedstollend verhaal over helden, verraad en idealen. Waar je in gelooft is van belang, waar je voor strijdt nog belangrijker. Voor Spanje of Oranje!

Op 3,4,5,6 & 7 oktober vond het Theaterspektakel Victorie! plaats op het Waagplein. Na een aantal maanden repeteren stond een groep van 40 figuranten en acht professionele acteurs de geschiedenis van Alkmaar acht keer te vertolken op het Waagplein. Wegens succes is er op zondag een extra voorstelling gespeeld. 

Met een tribune met ruimte voor 502 Alkmaarders , waarvan 42 VIP-plekken, hebben wij een zo’n breed mogelijk publiek proberen te trekken naar dit theaterspektakel op locatie. 

Wat belangrijk was, is dat Victorie! toegankelijk was voor alle Alkmaarders. De prijs van een regulier ticket was 20 euro en indien u gebruik wilde maken van betere zitplekken, vooraan en een kuipstoeltje, kon u een vipticket aanschaffen ter waarde van 50 euro. Bij elk kaartje dat verkocht werd konden mensen een donatie doen. Met die donaties hebben wij 100 vrijkaarten gegeven aan stichting Prakkie. Hierdoor konden gezinnen met een minimum inkomen ook de roemruchtige geschiedenis van Alkmaar komen bekijken. 

57% van het publiek kwam uit Alkmaar, 39% uit de rest van Noord-Holland. Geroemd werd het theatrale concept en het sterke verhaal in combinatie met de gekozen locatie. De reacties van publiek waren lovend en werden beoordeeld met een 8,3. Uit publieksonderzoek blijkt dat 61% zeker en 28% misschien de voorstelling opnieuw wil bezoeken over 2 jaar.

Foto credits: Bowie Verschuuren