menu denk mee beslis mee maak mee

Inspiratiedag

 

INSPIRATIEDAG

Aanstaande zaterdag gaat 'Verhalen in het landschap' van start met een inspiratiedag in de werkschuur van Staatsbosbeheer in Appelscha. Er kunnen nog wat mensen bij; het programma duurt van 10 tot 16 uur. Opgeven via onze website.

Wat we gaan doen. We beginnen met kennismaken en inschrijven.

Vervolgens gaan we luisteren naar historicus Bert Looper die zijn verhaal, hoe je naar het landschap kunt kijken, illustreert met teksten en ander materiaal. Hij daagt de deelnemers uit zich af te vragen: "Hoe ligt dat bij mij? Wat zijn mijn bronnen?" en daarover met hem in gesprek te gaan.

Daarna gaan de deelnemers uiteen in drie werkgroepen, die zij gedurende de dag alle drie gaan volgen. Zij hoeven daarvoor zelf geen materiaal mee te nemen, behalve misschien een notitieboekje.

Beeldend kunstenaar Anne Feddema laat in zijn workshop zien hoe woord en beeld op abstracte wijze bij elkaar kunnen worden gebracht. Hij zet de deelnemers aan het werk met eenvoudige, makkelijk voorhanden zijnde materialen.

Tekenaar schilder Christiaan Kuitwaard laat zien hoe je kunt vormgeven door het zichtbare weg te laten en gaat in op de werking van licht en schaduw. Bij hem gaan de mensen werken met houtskool en krijt.

Oscar Borsen, landschapsbeheer Friesland, neemt de deelnemers mee het veld in en buigt zich met hen over vragen als: wat kenmerkt een landschap; hoe kun je een landschap “lezen”; welke instrumenten komen daarbij van pas; wat heb je aan je zintuigen.

Een aantal deelnemers heeft zich ook alvast ingeschreven voor de tentoonstelling in oktober. Daarover later meer.