menu denk mee beslis mee maak mee

Utopia is nu! Solo together.

 

Utopia is nu! Solo together.

Waarom we dat stellen? Dat houden we nog even geheim.

We kiezen er in deze blog voor om delen van een tussentijdse evaluatie met de deelnemers met jullie te delen. Dit doen we door quotes van deelnemers uit de evaluatie tentoon te stellen. Kunstzinnig toch.

De evaluatie
Om de inhoud van Utopia te evalueren en verbeteren, hebben we een evaluatieformulier gemaakt. Zo zag deze er uit:

Jouw toelichting op de vragen is ontzettend belangrijk om het project nog sterker te maken en het verdere verloop te peilen en bij te stellen. Ben eerlijk en kritisch, daar hebben we wat aan.

1. We hebben vooraf aan het project een infobrief e.d. toegestuurd. Was deze informatie voldoende duidelijk om een eerste beeld te krijgen van het project? Wat was hier goed aan? Wat kon beter?

2. Wat waren jouw verwachtingen van het project? Matchen deze verwachtingen met de gang van zaken? Wat is goed? Wat kan beter?

3. De eerste 4 sessies zijn voorbij. Hier hebben we enkele vragen over. In de 1e sessie hebben we ons allemaal voorgesteld en e.e.a. Toegelicht. Wat was goed? Wat kon beter?

4. In de 2e sessie is het maankwartier bekeken en gebrainstormd over benodigdheden. Wat was goed? Wat kon beter?

5. In de 3e sessie heeft Theo Ploeg een masterclass verzorgd om een gezamenlijke visie op Utopia te schetsen. Wat was goed? Wat kon beter?

6. In de 4e sessie is er velerlei materiaal gezocht in het gebouw en verzameld. Wat was goed? Wat kon beter?

7. In hoeverre heb je een persoonlijk of creatief doel gehad om deel te nemen? Als je een doel hebt [gehad]; hoe kunnen we hier nog verder aan werken?

8. Wat vind je van de coaching van Toon Hezemans? Wat is goed? Wat kan beter?

9. Heb je wensen voor het verdere verloop van het proces? Vul deze dan vooral in.

INFOBRIEF
“De brief gaf een eerste inleiding, maar liet (ook vanwege de open indeling van het project) nog veel ruimte open voor praktische vragen. Goed was dat je een globale indeling krijgt van het idee / visie”

“De infobrief bevatte heel veel info, maar was voor mij duidelijk. Duidelijk doel, waar naartoe gewerkt word, wat er te verwachten is. Wat er van de kunstenaars verwacht gaat worden. Heb zelf een filmpje gezocht over Dismaland om daar een duidelijk beeld van te krijgen.”

“De infobrief vond ik erg gedetailleerd en alles was goed en duidelijk opgesomd. De aangegeven thema’s hebben we uiteindelijk niks mee gedaan. Er kon aangegeven worden dat deze thema’s maar een leidraad waren.”

VERWACHTINGEN
“Mijn verwachting was dat ik buiten mijn comfortzone zou treden (andere disciplines uitproberen, samenwerking); grote expositie/werkruimte ter beschikking hebben; netwerken; masterclasses krijgen; een duidelijker beeld krijgen waar ik heen wil als kunstenaar opzich en met mijn concept-bedrijf. Ik haal er meer uit dan gedacht, bijvoorbeeld door een stuk persoonlijke begeleiding, (eventuele) vervolg stappen richting een volgende editie of een permanente plek om met creatievelingen in contact te komen en te creëren. Ik vind dat jullie erg goed evalueren en hierop inspelen. De mensen die naar jullie komen voor advies gaan jullie serieus mee aan de slag. Dus mijn verwachtingen worden op dit moment meer dan waar gemaakt. Door het stuk persoonlijke begeleiding blijft het niet bij een eenmalige deelname maar kan het veel meer voor het individu worden en betekenen.”

“De positiviteit van het project is aanstekelijk. Maar er kan beter vooraf op tijd worden gecommuniceerd. (bijvoorbeeld wat gaan we uitvoeren komende week, welke materialen hebben we nodig etc.).”

“Mijn verwachting was om met like minded creatives samen een tentoonstelling te realiseren. Het is goed dat er vorm begint te komen. Het is minder dat er nog veel onduidelijkheden zijn en samenwerking niet helemaal aanwezig. Tevens is het tempo langzaam.”

“Ik studeer mediavormgeving. Daarin wordt verwacht dat je binnen bepaalde kaders denkt. Na deze opleiding wil ik misschien naar de kunstacademie. Ik hoop door dit project me te verdiepen in hoe kunst tot stand kan komen en geïnspireerd te worden door te kijken hoe anderen dit aanpakken. Hopelijk ga ik hier ook mijn eigen manier in vinden. Het leuke is dat de kunstenaars die hier aan mee doen erg verschillen. Ze verschillen in hun kunstuitingen maar ook als persoon. Ze staan allemaal heel open om het gesprek aan te gaan. Het is een dynamisch team en dat vind ik erg prettig. Daarnaast leer ik van de masters en coach die elke week langskomen en laten ziet hoe hun projecten tot stand zijn gekomen. Dus dit macht bij mijn verwachting.”

SESSIE 1
“Ik vond het erg leuk om door middel van het werk van de kunstenaars, de deelnemers te leren kennen. Ik word altijd zo ongemakkelijk van een simpel voorstelrondje. Namen blijven dan ook nooit plakken. Vooral ook niet doen in volgende edities. Misschien dat je tijdens de eerste sessie(s) meer op het groepsgevoel kan inspelen. Omdat blijkt dat veel mensen nu nog vooral op zichzelf gericht zijn. Door meer in te spelen op het groepsproces en het groepsgevoel, kan het zijn dat je ook liever voor en met elkaar wilt werken?”

“Het portfolio van iedereen tonen en daarover praten. Zo weet je wat je mede-makers doen en krijg je meteen een beeld van ze.”

SESSIE 2
“Goed dat we meteen een visuele blik konden werpen op de expo ruimte om te kijken wat er zoals mogelijk is qua praktische zaken.”

“Wat een top locatie!”

“Het was goed dat we hebben geïnventariseerd en gekeken hebben wat we hebben en nodig gaan hebben. De ruimte bekijken in een vroeg stadium vind ik ook erg belangrijk, dat schept al een beetje een indruk of idee.”

SESSIE 3
“Theo Ploeg maakte het geheel een stuk concreter. Ik vond dit een zeer effectieve sessie, van mij zou deze zelfs al als 2 sessie mogen.”

“Theoretische ondersteuning is handig voor idee-ontwikkeling, dus ik vond het fijn dat Theo ons daarbij heeft geholpen.”

SESSIE 4
“We konden gebruik maken van alles wat er te bieden was, dus eigenlijk waren er geen minpunten aanwezig.”

“Lekker aan de slag gaan, dat vond ik leuk. Met wat mensen gepraat en hun werk gezien.”

“Wat kon beter? Met een plan materialen gaan verzamelen is voor mij logischer dan willekeurig spullen meenemen die je denkt nodig te hebben, dus betere voorbereiding zou fijn zijn geweest aangezien we ook niet wisten welke materialen het waren.”

“Het was goed dat we allemaal actief bezig zijn geweest met het bedenken van wat heb ik nodig. En daar ook echt mee aan de slag zijn gegaan.”

PERSOONLIJKE DOELEN
“Mijn doel was kijken of ik tot iets kan komen als ik geen concrete opdracht krijg. Ik kwam al vrij snel net met het idee van de creëer je eigen Utopia aan de hand van foto's. Dus dat is in principe gelukt. Als het mogelijk is, zou ik sommige sessies ook willen gebruiken om beeld te maken. Dus niet 3 uur bij Carbon-6 ziJN, maar gewoon met mijn camera op pad gaan.”

“Nouja, ik gaf al eens aan: Ik wilde gewoon graag meewerken aan een aantal toffe shows/expo. Echt een creatief doel verder had ik niet.”

“Mijn doel is vooral iets vets te maken met zn allen en of ik daar nou zelf met een spuitbus bij nodig ben zal me een zorg zijn. Ik heb twee rechterhanden en kan meer dan alleen schilderen. Daar kunnen we aan werken, door langzaam toch te beginnen met bouwen.”

“Leren creëren zonder kaders. Netwerken. Techniek illustreren schilderen verbeteren. Aan de slag gaan, als ik vast loop even gaan zitten met iemand. Kijken of ik handvatten krijg waarmee ik weer verder aan de slag kan.”

“Ik werk vooral met het doel om verder te groeien in mijn sociale groei, want samenwerken vind ik af en toe nog lastig. Ook wil ik met een grote groep echt iets moois neerzetten wat wel allemaal individueel is, maar wel een geheel.”

“Voor mij persoonlijk heb ik twee doelen om deel te nemen. Op de eerste plaats heeft dit te maken met mijn geestelijke gesteldheid, ik zou graag willen leren om mijn emoties nog beter te verwoorden door middel van mijn kunst. Daarnaast wil ik graag groter leren werken.”

COACHING
“Inspirerende kunstenaar, die door zijn ervaring meer dan genoeg te bieden en te vertellen heeft. Hij treedt soms goed op als mediator door deelnemer en master samen te brengen in zijn praatjes. Helaas moet deze groep meer bij de hand genomen worden. Ik weet niet of de harde hand een kracht van Toon is. Mijn ervaring is dat een groepsproces vaak een strakke structuur vereist, vooral in het begin. Hij heeft bij sessie 3 hier wel al op ingespeeld door nog eens te benadrukken dat er meer met de visie aan de slag moet worden gegaan. En de mailtjes hierover waren ook gewenst. Maar ik heb nog altijd het gevoel dat het bij een aantal niet geland is.”

“De coaching van Toon is prima. Hij helpt goed mee door na te denken over wat je wilt en hoe je dit het beste kunt bereiken. Tegelijkertijd stelt hij kritische vragen die ook weer voor verdere inzichten zorgen.”

“Hij is begripvol en enthousiast. Wellicht kan hij wel wat meer sturing bieden voor de mensen die wat trager zijn (vooral eigen verantwoordelijkheid van die mensen).”

“Erg prettig. Hij is juist van het van buiten naar binnen werken. Iets waar ik zelf ook graag heen wil gaan. Aangezien ik ook autonoom te werk wil gaan.”

“Ik vind de samenwerking met Toon erg prettig. Toon is er fijn om mee samen te werken. Hij wordt erg enthousiast van de ideeën die ik heb. Ideeën kunnen helaas nog soms in de lucht blijven hangen.”

“Toon Hezemans vind ik echt een super coach!! Vanaf het begin al. Zijn manier van uitleggen vind ik fijn en vooral het meedenken met de groep. Toon komt altijd zelf graag met ideeën, die bij ieder van pas kan komen. Je kan hem alles vragen en is altijd heel direct met zijn mening. Ik ben blij dat toon erbij is om ons te begeleiden.”

WENSEN
“Als groep ons vooral laten creëren. Wellicht dat je deze groep daardoor meer in beweging krijgt. En af en toe de harde hand (blijven) hanteren."

“Het enige wat te vermelden valt, is op tijd communiceren met het meenemen van materialen e.d.”

“Misschien kleine tussentijdse opdrachten waarin mensen kunnen samenwerken en gestimuleerd blijven.”

“Ik wens gewoon dat we met deze groep samen kunnen blijven en hopen dat er na Utopia zeker ontwikkeling is en dat wij als groep vaker met elkaar kunnen samenwerken en altijd wel in contact blijven, want de mensen van Utopia zijn top!”

ZO LIEVE KIJKBUIS KINDERS, TOT DE VOLGENDE KEER MAAR WEER!