menu denk mee beslis mee maak mee

Samen bouwen we een Utopia

 

WAUW, SAMEN BOUWEN WE EEN UTOPIA
De tijd vliegt, echt waar. We zijn weer drie weken verder sinds de laatste blog. Het is toch weer even tijd voor een update!

Gass, fast
Aan de hand van de evaluatie met de deelnemers zijn we met name aan de slag gegaan met de opbouw van structuur in sessie 6 middels de volgende punten: snelheid; structuur; knopen doorhakken; samenwerking opzoeken tussen deelnemers; weten waar deelnemers aan toe zijn betreft de locatie van de groepsshows.

Er is gekozen om met houten panelen een routing te maken door de Utopia 'belevingsruimte'. In de tussentijd hebben Daniël en Sidney deze panelen geregeld, welke vooraf aan werksessie 7 worden geleverd. In sessie 6 is dan ook een definitieve routing bepaald door de deelnemers en heeft iedereen z'n eigen werkplek in de ruimte bepaald. Tevens zijn hier samenwerkingen tussen deelnemers in opgezocht.

Iedereen had nu een beeld van de werkplek op de locatie in het Maankwartier. Aan de hand hiervan is verder bepaald hoe de kunstwerken gemaakt gaan worden. Belangrijk waren de materialen die benodigd zijn, zodat deze tijdig konden worden geregeld. Afgesproken is dat elke kunstenaar vooraf aan sessie 7 een lijst met de definitieve materialen heeft vastgesteld. 

Slepen
Op de dag van werksessie 7 [7/13] hebben we 's ochtends om 8uur afgesproken met 4 deelnemers, die graag wilden meehelpen en overdag konden meehelpen. Het sleepwerk was hierdoor in een halve dag gepiept. Dat was toch wel even bikkelen, zwaar tilwerk: Paneel voor paneel; eerst 40 treden op; dan naar de locatie lopen; dan door het Migratiemuseum; dan de trap omhoog; en dan naar het midden van de ruimte. Na het tilwerk hebben we besloten reeds aan de slag te gaan met het zwart latexen van deze panelen. Met z’n 6en hebben we nog een deel van de panelen zwart gelatexd, waarna we een welverdiende pauze hebben gehouden, alvorens de werksessie begon.

Bouwen
's Avonds konden we direct aan de slag met bouwen! Gedurende sessie 7 is dan ook het eerste deel van de routing opgebouwd. 

Een deel van de deelnemers heeft in hun gezamenlijke groepje direct beter nagedacht op locatie hoe ze creatief en praktisch samenwerken aan hun deel van de beleving/expo. Hier is over gebrainstormd, o.a. gezamenlijk met master Arjan Winterink; die tevens alle praktische tips heeft gegeven voor het bouwen van de routing met de panelen.

En direct weer door
Op donderdag, de dag na de werksessie, hebben we met verschillende deelnemers 's ochtends om 9 uur afgesproken om direct door te bouwen aan de basis voor de belevingsruimte. We hebben nagenoeg alle wanden weten op te zetten en hebben verschillende ideeën bedacht. We hebben alle wanden weten te schilderen die opstaan. Er is een ingang en uitgang gemaakt; en tevens een start gemaakt aan een tweetal unieke ruimtes. 

Thematiek
Nu de routing volledig opstaat is de rode lijn van thematiek langs alle 'hoekjes' besproken en is het gedachtegoed verder uitgewerkt. De ideeën en visie van de kunstenaars is ter plekke gedeeld met 2 personen. Zij zijn meegenomen door de routing en er is verteld over wat iedereen gaat maken en hoe dit aansluit op elkaar en het thema. Dit is met veel enthousiasme ontvangen en de personen waren verbluft. 

Wij zijn ontzettend blij met het tussentijdse resultaat! Jullie horen gauw weer van ons.