menu denk mee beslis mee maak mee

Transtaalkinderen, expositie, spel en forum. In de Witte Boei Amsterdam Centrum

 

Heb je de expo TransTaalKinderen al gezien? Van 1 - 14 oktober kun je TransTaalKinderen zien en beleven in De Witte Boei, Kleine Wittenburgerstraat 201, Amsterdam.
 
Buiten De Witte Boei is de buitenexpo van de levensgrote deurportretten. Binnen in De Witte Boei en bij het huisje van Speeltuin Wittenburg is de binnenexpo te zien. Die bevat werk van kinderen die nu vertalen voor hun ouders, tot volwassenen die terugblikken op hun vertaalverleden. Zoals de foto's die vertaalkids gemaakt hebben tijdens de workshops, waarin zij spelenderwijs leerden hun ervaringen als vertaler vast te leggen.
 
Wil je meer verdieping? Kom dan 10 oktober naar het TransTaalForum. In een interactieve mix van dialoog, theater en spel wisselen taalexperts, ervaringsdeskundigen, wijkprofessionals en andere geïnteresseerden van gedachten over het thema vertalen voor je ouders.

Programma De Witte Boei

1 – 14 oktober            
Binnenexpositie met werk gemaakt door vertaalkinderen
Buitenexpositie van levensgrote portretten van vertaalkinderen  
Woensdag 3 oktober | 14:00 - 17:00 | Plein Wittenburg bij de kerk
Buurtopening met Vertaaldomino op het plein voor De Witte Boei
Woensdag 10 oktober | 16:00 - 17:30 | De Witte Boei
TransTaalForum met een interactieve mix van dialoog, theater en spel wisselen taalexperts, ervaringsdeskundigen, wijkprofessionals en andere geïnteresseerden van gedachten over het thema ‘kinderen die vertalen voor hun ouders’.
Vrijdag 12 oktober | 16:00 - 18:00 | Speeltuin Wittenburg
Jongerenactiviteit in samenwerking met Dock
Na De Witte Boei gaat TransTaalKinderen naar OBA Oosterdok voor een feestelijke finale. Zie de site voor de data of check onze Facebookpagina voor het laatste nieuws.
 
Deelnemers
Moving Arts Project bedankt graag voor hun medewerking aan TransTaalKinderen: Corrie, Clive, Hicham, Jamal, Habiba, Souad, Farnoosh, Stichting Sien, Gerdinand, Nanette, Mustapha, Wendy, Janet, Rifaat, Rehab, Khozama, Agyad, Sabrina, Adil, Ayaan, Abdikarim, Anouar, Ibrahim, Ismahan, Valentina, Shiva, Dennie, Adam, Rashed, Nadine, Ranah, Maya, Thiema, Adnan, Suna, Amal, Yasir, Nagla, Sally, Arashk, Arshak.
 
De theatrale acts worden verzorgd door: Mieke de Hoop, Gita Hacham, Shiva Sital, Alborz Sahebdivani, Igor Krajinovic, Ali Kilic, Valentina Caporossi, Sven van Vrijaldenhoven, Babette Kalker.
 
Partners
TransTaalKinderen wordt mogelijk gemaakt dankzij: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Cultuurparticipatie, VSB Fonds, AMVJ – fonds, Prins Bernard Cultuur Fonds, Stadsdeel Amsterdam Oost, Stadsdeel Amsterdam Noord, Herman Divendal Award, Leeuwenstein Stichting, Volkshotel, Openbare Bibliotheek Amsterdam, Tolk-en Vertaalcentrum Nederland (TVCN), AGA Lab, De Taalstudio, PontMeyer, FOAM, Stichting Tolhuistuin, Noorderparkfestival, Pakhuis de Zwijger, We make the city, BOOST.
 
Meer weten over de achtergrond en context van TransTaalKinderen en het team? Lees het allemaal op de TransTaalKinderen website.
PS: Heb jij affiniteit met het thema? Of ken jij iemand die hier ervaring mee heeft? We zijn nog altijd op zoek naar nieuwe deelnemers voor TransTaalKinderen. Neem contact met ons op als je wil meedoen, -praten of -denken.

SAVE THE DATE Opgelet! Het TransTaalForum XL, dat gepland was op 30 september in OBA Oosterdok, is verzet naar begin november. Hou de site van TransTaalKinderen en onze Facebookpagina in de gaten voor de definitieve data.

TRANSTAALKINDEREN IN DE PERS
Jaja, TransTaalKinderen was flink in het nieuws buiten de stadsgrenzen! Zo doken we op in het Jeugdjournaal, op NPO Radio1 in Met het Oog op Morgen en in een filmpje op de website van de NOS. En de week ervoor ook al op Radio Noord-Holland in Spitstijd. Luister en/of kijk het hier allemaal terug als je het gemist hebt, of er gewoon niet genoeg van kan krijgen. Dank Valentina, Habiba en Nooshi voor jullie prachtige bijdragen op tv en radio.