menu denk mee beslis mee maak mee

De Affaire Vermaning is bijna zover!

 

Het is bijna zover! Vanavond gaat de eerste try-out van De Affaire Vermaning beginnen. Zaterdag gaat het openluchtspektakel van Drenthe in premiere. De afgelopen weken is er druk gerepeteerd met onze groep van ruim zestig vrijwilligers die op donderdag, vrijdag en zaterdag in wisselende samenstellingen. Samen met regisseur Dirk Bruisma en figurantenbegeleidster Maaike Benschop gaat de groep een grote rol spelen in het relaas van Tjerk Vermaning, die wordt gespeeld door Mads Wittermans. 

Intussen is in de avonduren hard gewerkt aan de kostuums die in 'atelier Tjerk' in elkaar zijn gezet door een groep van 20 vrijwilligers onder leiding van kostuumontwerpster Freja Roelofs. De atelieravonden vonden iedere keer plaats in de schuur of loods in de buurt van een van de vrijwilligers. "Het was een gezellig gebeuren", vertelt Margje Snippe. Zij heeft de afgelopen weken haar schuur beschikbaar gesteld voor het maken van de kostuums. "Voor veel mensen uit onze club is het een avond om samen te komen en mooie kostuums te maken. De voorstelling zet het dorp hopelijk weer een beetje op de kaart."

Niet alleen de figuranten en kostuumontwerpers spelen een rol. Ook boeren uit de regio spelen mee in de voorstelling. Zo zijn er diverse trekkers te zien die rond de arena zullen rijden. De trekkers worden bestuurd door boeren uit de omgeving van Hoogersmilde. Een van de boeren werd door de voorstelling gegrepen omdat zijn dochter meespeelt met de figuranten. 

Nog een paar spannende uren voordat de eerste try-out van start gaat. Het dorp Hoogersmilde en alle vrijwilligers hebben er heel veel zin in. Zaterdag is het echt zover, want dan gaat de voorstelling feestelijk in premiere.