menu denk mee beslis mee maak mee

de poli moet blijven

 

Strijdbaar om de Polikliniek voor Enkhuizen te behouden
(foto's en info via Dhr. J. de Jong)

Nadat in 1975 het Snouck van Loosenziekenhuis gesloten werd, bleef het gebouw nog vele jaren in gebruik als polikliniek.
In 1989 stond het voortbestaan van de polikliniek op de tocht. Er werd een actie op touw gezet 'De Poli moet blijven', met een actiecomité, waarvan Joop Knukkel de voorzitter was. Er kwam een actiekrant uit, waarin uitgelegd werd wie er behalve de medisch specialisten nog allemaal meer gebruik maakten van het gebouw. Dat waren totaal 13 verschillende diensten/instellingen. Waaronder fysiotherapie.
Op de foto is het zaaltje te zien, wat daar toen voor werd gebruikt. Bij de voorstellingen zult u daar de dansers kunnen zien van Dance Company Joke de Heer. Madelon de Jong, Corina Boersen en Grete Prins in het stuk Drie Zusters.
Maar er is nog veel meer te zien, dus zorg dat u erbij bent op 1,3,8,9 of 10 juni. Meer info vindt u op www.tgdrom.nl en voor kaarten kunt u terecht bij www.drom.nl
Als extraatje is er op zaterdag 2 juni de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen. Gidsen van Oud Enkhuizen gaan op elk heel uur tussen 10 en 17.00 uur op pad door het ziekenhuis. We vragen hiervoor een kleine bijdrage van 2 euro.
Na 10 juni valt voorgoed het doek voor het Snouck van Loosenziekenhuis en de latere Polikliniek, dus dit is de allerlaatste keer dat u het gebouw nog in de oude staat kunt bezoeken.