menu denk mee beslis mee maak mee

personeel

 

Ik vraag mij af of de tuin ooit eerder voor een feest gebruikt is door het personeel. Door alle namen en foto’s, die ik voorbij heb zien komen, slaat mijn fantasie op hol. De verpleegsters hebben vast stiekem feesten gevierd in een van de zusterhuizen. Maar zouden de heren doktoren dat ook gedaan hebben? Samen

Ik heb begrepen dat de afstand tussen hen en de zusters erg groot was, dus het zal er wel nooit van gekomen zijn. Hoewel ze wel gezamenlijke uitstapjes hadden naar b.v. het Klimduin in Schoorl.

Wie waren er ooit dokter in dit ziekenhuis? Ik hoorde de volgende namen in willekeurige volgorde: Oprichter Dr. Scholtens, Dr. v.d. Lee, Dr. van Noort, Dr. Swets, Dr. Scherpenisse, dr. Woelinga, dr. Moojen, Dr. Baldewsing,
dr. Kahler en alle huisartsen konden iedere dag tijdens het koffie-uurtje vragen stellen aan specialisten, ingesteld door zuster Kuijpers. Er waren er vast nog veel meer!

Dan de verpleegsters. Zuster Stafleu en zuster de Vlaming waren de eerste twee. Na het vertrek van zuster Vlaming werd zuster Westerman benoemd tot directrice. Zij bleef tot 1909. Daarna kwam zuster de Wit, zij vierde haar 25-jarig jubileum in het ziekenhuis.
Daarna las ik de namen: zuster van Dijk, zuster Kuijpers werd mw. Bekkering, zuster Kraai, zuster Aldering, zuster Höster en zuster de Munck.
Van zuster Broeksma, zuster Maurer, zuster Rosenkrantz en zuster Wil v.d.Haar-Uitterdijk staan persoonlijke verhalen in dit boekje. Wil trouwde met de patiënt van kamer 26!! Tja, de liefde en ziekenhuizen, boeken vol zijn erover vol geschreven!!
De verhalen van broeder Klein en broeder Sietses staan ook in dit boekje.

Verder kwamen deze namen nog voorbij: zuster (Elly) Hilderink, later getrouwd met Frits Dangermond. Zuster Buisman, zuster (Ank) Valentijn, zuster (Marian)Veenstra-Cupido, zuster(s) de Kroon, zuster v.d. Zee, zuster van Ginkel, zuster Hoek, zuster Büchner, zuster v.d. Horst, zuster Lub, zuster van Dam, zuster Appelman-Koper, zuster Lestrade, zuster de Jong-Bongers, broeder Jongejeugd, zuster Hakhof, zuster de Graaf, zuster Zee, zuster Stavenuiter, zuster Appelman-Koper. Ook deze lijst is absoluut onvolledig!

Maar ik hoop dat het helpt om mooie herinneringen op te halen aan verleden en die te verbinden aan het heden en de toekomst.
Dat is trouwens ook waar de locatievoorstellingen Tsjechov Remixed over gaan! Ik hoop u vandaag in het ziekenhuis te ontmoeten tussen 10 en 5 uur bij de rondleidingen die we organiseren i.s.m. gidsen van Oud Enkhuizen