menu denk mee beslis mee maak mee

Broeder Jan Sietses

 

Van meneer de Jong heb ik een map te leen, met daarin alles wat hij heeft verzameld over het Snouck van Loosen-ziekenhuis. Geweldig om hierin te mogen bladeren en lezen.

Er zitten unieke dingen in, zoals een boekje met de 'Rede ter inwijding van de Snouck van Loosen Ziekeninrichting' uitgesproken 19 October 1900 door H. Bleijenberg, Predikant te Enkhuizen.

Achterin deze map kwam ik een foto-boekje tegen, gemaakt door Wytze Veenstra, Martin Stiemer, Saskia Geesink en Ryanne Thole, ter gelegenheid van een reünie in 2000, precies 100 jaar na deze inwijding. In dit boek staan verhalen en foto's van een aantal oud-medewerkers en een beknopte geschiedenis van het ziekenhuis.

Ik kies voor de naam Broeder Jan Sietses, omdat ik die al vaak heb horen noemen. Er zitten ook verhalen in, van de directrices en de doktoren, de verbouwingen, de activiteiten, de sluiting, de reünie van 1985, zuster Broeksma, zuster H. Maurer, Broeder Klein, Wil van der Haar- Uitterdijk en zuster Rozenkrantz. Daarbij nog veel mooie foto's, dus ik kan voorlopig vooruit!

Hierbij wil ik meneer de Jong hartelijk bedanken voor al dit prachtige materiaal, namens Toneelgroep Drommedaris.