menu denk mee beslis mee maak mee

Applaus voor de vrijwilligers

 

Applaus voor alle vrijwilligers in het Snouck van Loosenziekenhuis

Wat ik me nooit gerealiseerd heb, is dat bij het maken van een locatievoorstelling, zoals Tsjechov Remixed, zoveel vrijwilligers actief zijn achter de schermen. De spotlights staan meestal gericht op de regie, productie en de spelers van alle disciplines. Ik richt ze nu graag op alle mensen, die deze speciale productie mogelijk maken.

Vanaf de start mocht ik meekijken in het Snouck van Loosenziekenhuis, hierdoor heb ik de metamorfose van het gebouw kunnen zien. Eerst zag ik een prachtig gebouw uit 1900, dat nog de oude glorie uitstraalde, maar vies, rommelig en verwaarloosd was.

Enkele maanden later is het gebouw omgetoverd in de grandeur van weleer. Zalen en gangen zijn schoon en ingericht op een manier, waar Tsjechov trots op zou zijn.
Hij was zelf een Russisch schrijver én arts (1860-1904).
Zijn stukken: De Meeuw, Drie Zusters, Oom Wanja en de Kersentuin worden in het ziekenhuis gemixed tot een verweven vertelling.

Je wordt tijdens de voorstelling, door Tsjechov op sleeptouw genomen door het ziekenhuis van weleer, voor de allerlaatste wandeling. Je hebt al je zintuigen nodig om alles in je op te nemen, want zelfs aan de details is gedacht. Verleden, heden en toekomst lijken te versmelten.

Je begrijpt dat er heel veel werk is verzet en dat er tot de première op vrijdag 1 juni, steeds nog dingen aangepast worden. Vandaag waren we op zolder en daar vonden we nog een aantal bijzondere dingen, die zeer bruikbaar zijn. Heerlijk om zo met een groep enthousiaste mensen iets moois neer te zetten voor mensen uit Enkhuizen en omgeving.

Tsjechov Remixed mag je niet missen!!

Dus kom naar een van de voorstellingen. Er zijn nog kaarten voor zondag 3, zaterdag 9 en zondag 10 juni. Tijden 12.30, 16.00 en 20.30 uur. De vrijdagavonden zijn al uitverkocht. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.drom.nl

Op zaterdag 2 juni, staan de deuren van het Snouck van Loosenziekenhuis wijd open (voor en achter) vanaf 10 uur, om iedereen te ontvangen die er nog eens wil kijken. In de tuin staan nog steeds de prachtige bomen. In deze lommerrijke omgeving kunt u genieten van een drankje.

Voor alle mensen, die hier ooit werkten of als patiënt lagen, wordt het een feest van herkenning. Samen verhalen delen en met de gidsen van Oud Enkhuizen rondlopen. Zij gaan op elk heel uur van start tussen 10 en 17.00 uur. Bijdrage 2 euro.
Mooie afwisseling tijdens al de Jazzmuziek in de binnenstad.