menu denk mee beslis mee maak mee

Als kind in het ziekenhuis geopereerd

 

Van nieroperatie naar verkoopster dames mode.

Vandaag het verhaal van mevrouw Kooi-Roosendaal. Ze is in 1928 geboren naast de Koepoort. Haar vader had cafe Roosendaal, daar op de hoek. Nu is dat hotel de Koepoort.

Als zij 9 jaar is wordt ze voor de eerste keer opgenomen in het Snouck van Loosen-ziekenhuis. Helaas werkt een van haar nieren niet goed.In die tijd had je nog geen kinderafdeling, dus je lag met volwassen op een zaal. Gelukkig voor haar lag er nog een meisje van haar leeftijd. Als de pijn zo erg is dat ze letterlijk op haar kop in haar bed gaat staan, begint het meisje keihard te lachen en ondanks de pijn moet ze wel meelachen.

Een jaar later moet de nier toch operatief verwijderd worden. Die keer ligt ze 17 dagen in het ziekenhuis. Ze herinnert zich heel goed, de aardige dokter van Noort met zijn mooie bruine ogen. Als ze van haar tantes een winkeltje krijgt om mee te spelen terwijl ze opknapt, komt dr. van Noort iets bij haar kopen en hij vraagt haar of ze buiten in een van de TBC huisjes wil liggen in de tuin. Dat vindt ze heerlijk, lekker buiten! Goede herinneringen aan haar tijd in het ziekenhuis.

Het winkeltje spelen blijkt haar later goed af te gaan. Jaren lang is ze verkoopster in de dames mode zaken van Kouwenhoven Goos en later bij van Vuuren. Ze geniet als 90 jarige nog steeds van mooie kleding en nieuwe schoenen.