menu denk mee beslis mee maak mee

Poems & Paintings

 

Poems & Paintings

Zie trailer: https://vimeo.com/187091726

Vol passie en overgave hebben de Friese danstalenten van Jeugd  Dans Opleiding Fryslân en Dansgroep Duende het afgelopen jaar gewerkt aan de nieuwe dansvoorstelling ‘Poems & Paintings’  die op zaterdag 8 oktober in première is gegaan in Stadsschouwburg De Harmonie. Daarna volgde een tournee langs de schouwburgen in Friesland.
‘Poems & Paintings’ is een moderne dansvoorstelling voor jong en oud. De in totaal zeven choreografieën zijn gebaseerd op romantische en magisch-realistische werken van schilders en dichters. Wereldberoemde meesterwerken van Alma Tadema, M.C. Escher, Berthold Brecht, Adriaan Roland Holst, René Magritte en Pyke Koch worden omgesmolten tot bewegingsfrasen, decors en visuals die het verhaal achter het kunstwerk ontrafelen. Met muziek van onder anderen Igor Stravinsky, Philip Glass, Kurt Weil en Ludovico Einaudi.

De artistiek leider en choreograaf Grietine Molenbuur is voor het tot stand brengen van deze voorstelling een bijzondere samenwerking aangegaan met de gastchoreografen: Karin Lambrechtse (ex-danseres Introdans), Thom Stuart (choreograaf bij DDDDD) en Rutkay Ozpinar (danser en choreograaf).  Al met al, een voorstelling met een enorme diversiteit in dansstijlen, kostuums, muziek en sferen.