menu denk mee beslis mee maak mee

Zondag 8 juli Tussenpresentatie voor de zomervakantie!

 

Zondag 8 juli 2018 is 's middags in en rond het Harlinger stadstheater Trebol een presentatie verzorgd van enkele onderdelen van Op de Terp Almenum. De zomervakantie breekt aan en de repetities zullen een aantal weken noodgedwongen stilliggen. Om belangstellenden te tonen wat inmiddels is bereikt en wat zijn vorm heeft gekregen, presenteerde regisseuse Titia Bouwmeester een tiental scènes. Zowel buiten in de open lucht als vanaf het toneel werden de verschillende onderdelen gebracht en konden we kennismaken met een aantal van de projecties die het werk van kaartenmaker Lous zichtbaar gaan maken voor het publiek.

Indrukwekkend was de verbeelding van zee, wind en haven door de inzet van geluidseffecten. Een Koerdisch lied werd ten gehore gebracht, afgewisseld met teksten van de 17e-eeuwse stadsrekenmeester. Daarmee werd een verband tussen vluchtelingen van vandaag en die in de Gouden Eeuw gelegd. Verder zong het koor onder begeleiding van piano, electrische gitaar, accordeon en bas en werd een prachtige scène tussen een waarzegster en een Harlinger neergezet, gezongen met fraaie ondersteuning van twaalfsnarige gitaar en blokfluit. Ook kwamen een aantal scènes met gesproken woord aan bod.

Het geheel bracht een staalkaart van wat ons te wachten staat in oktober. Tamara Schoppert, die het totale project Under de Toer mee bestiert en overziet, sprak een kort woordje tot de deelnemers en complimenteerde ieder met wat tot nu toe was bereikt. Het zag er goed uit!