menu denk mee beslis mee maak mee

OP de Terp Almenum draait op volle toeren.

 

Het project brengt veel verschillende groepen Harlingers samen die hun ervaringen met regisseuse Titia Bouwmeester en haar artistieke team kunnen meenemen naar hun eigen verenigingen. Muzikanten werken met componist en dirigent Ben Lammerts van Bueren en een projectkoor repeteert met Trudy Baard. Een decor- en kostuumploeg is volop in de weer om het live Videodecor van kunstenares Sophie Doeland te versterken. Er is nog behoefte aan een paar extra naaisters!

Op de foto's zien we de zangers en accordeoniste oefenen onder toeziend oog van de leiding en is het team Gerauschmachers bezig met authentiek Harlings lawaai.

Inmiddels zijn de hoofdrollen verdeeld. Acteur Jack Vecht is Jacob Lous, een 17e-eeuwse cartograaf en bouwmeester, wiens driedimensionale kaart van Harlingen uitgangspunt is voor de voorstelling. Verteller en acteur Frank Belt speelt stadsrekenmeester Jurriaan Harlinger. Twee jongedames van Theaterschool Lef verbeelden ‘Het meisje’ en daarnaast is er nog een tiental andere personages.

Behalve op de website www.opdeterpalmenum.frl zijn er gedurende zeven dagen in de week ook kaarten verkrijgbaar bij VVV Harlingen.