menu denk mee beslis mee maak mee

Kaartverkoop van start!

 

De online kaartverkoop van Een nacht in de Sint janskerk is van start! 

Kaarten zijn te boeken via www.barrevoet.nl. We hebben gekozen voor een samenwerking met Leeuwarden/Friesland 2018. Binnen korte tijd zal ook de ‘fysieke’ kaartverkoop op het eiland van start gaan. Hierover volgt nog nader bericht.

Op 7 en 14 april vonden de eerste muziekworkshops plaats met de kinderen en volwassenen die met elkaar het klein orkest gaan vormen bij de voorstelling. Er werd geïmproviseerd op verhalen die in de voorstelling voorkomen en er werd gewerkt vanuit bladmuziek, o.a. van het slotlied van de voorstelling. Ook liet iedere deelnemer een eigen stuk horen. Wat een leuke en talentvolle muzikanten allemaal! Inmiddels is Chris druk aan het componeren en zijn de eerste partituren onderweg.

Het koor had een eerste ontmoeting op 19 april. Zij kregen alle informatie over de inhoud van de voorstelling, beluisterden de koorstukken en er werden praktische dingen overlegd over de voorbereidende periode. Als vrolijke afsluiting van de avond werd gezamenlijk het slotlied van de voorstelling gezongen.

Ook de jonge acteurs zijn vol aan de slag. Op 8 april werkten zij met de regisseur in de kerk. Het thema was ‘Kennismaking met de hoofdrolspeler’. Dit hield in dat er op verschillende manieren vanuit de locatie werd gewerkt. Het was een inspirerende middag! In de weken daarna werd er stevig gewerkt aan losse scènes uit de voorstelling, waarin de jongeren de hoofdrol spelen. Zij leverden zelf materiaal aan voor de scenes en lieten zich inspireren door de verhalen van de Sint Janskerk. Nu, na twee weken meivakantie beginnen we opnieuw in de kerk. We hebben er ontzettend veel zin in en vanaf nu zijn er geen onderbrekingen meer. We stormen we op de zomer af!

Ook met organist Aafje Terpstra hebben we al fijn gewerkt. We maakten een proefopname, waarbij zij over haar levensloop en haar bijzondere carrière vertelde. Met elkaar gaan we de uitdaging tegemoet om meer dan 65 jaar bijzondere muzikale avonturen samen te moeten vatten in een aantal korte hoofdstukken binnen de voorstelling. Niet makkelijk, want zodra Aafje begint te vertellen, wil je eigenlijk dat zij nooit meer stopt met praten…

Verder is er achter de schermen hard gewerkt aan een repetitie- en speelrooster voor de zomerperiode, zodat we tijdig alles in orde kunnen maken voor de aanvragen voor ontheffingen bij SZW i.v.m. de kinderen die in de voorstelling meespelen. Het was een mooie Sudoku om dit rooster op te stellen, want voor elke leeftijdsgroep gelden er andere wetten en zijn er andere periodes waarin zij vrij moeten zijn.

Het team van vrijwilligers, dat ons op alle gebieden steunt, heeft de afgelopen tijd geweldig veel werk verricht. Zowel op het gebied van publiciteit, sponsoring, kinderbegeleiding, als…jawel, de kaartverkoop! Zie www.barrevoet.nl 

Marjoke, Heleen, Emke, Marry, Christina en Jan Willem, dit project bestaat dankzij jullie!

En Ans en Irene? Zij hebben inmiddels een eigen atelier en werken als paarden. Ze hebben prachtige ontwerpen gemaakt en zijn deze ondertussen aan het omtoveren tot de echte kostuums voor de voorstelling. Zie ook het filmpje op onze facebookpagina:

https://www.facebook.com/eennachtindeStJanskerk