menu denk mee beslis mee maak mee

Yiddish Waves, Moeders & Dochters

 

In 2017 is gestart met een eerste oriëntatie waarin we verschillende gesprekken hebben gehad met het wijkpanel en contact is gelegd met een aantal dames die werkzaam zijn in het wijkcentrum. Bij een taalcursus , waar vrouwen Nederlands leren, hebben wij een presentatie van het project gegeven. De taalcursus wordt alleen door vrouwen gevolgd. We kregen meteen enthousiaste gezichten én de uitnodiging om bij de afsluiting van de cursus aanwezig te zijn op 20 december. De dames hadden allemaal lekkers meegenomen. En als klap op de vuurpijl hebben we een lijstje met namen en telefoonnummers gekregen waar we in januari contact mee op kunnen nemen.

Wij zijn ook mee geweest met een uitje van de wijkvereniging, naar een kerstmarkt in Duitsland. Hierbij waren veelal wat oudere) dames aanwezig. We hebben op deze manier contact gelegd met een aantal organisatoren van de activiteiten van de wijkvereniging. Ook met hen konden we de afspraak maken om een lijstje met namen aan te leveren.

Aankomende 11 januari gaan we als Moeders &Dochters team gerichte gesprekken voeren en  een rondje door de wijk maken. Het blijkt voor het vertrouwen erg belangrijk om onze gezichten regelmatig te laten zien. In januari gaan we als team onze taakverdeling verder bespreken en daarna gaan we er  tegenaan om Moeders & Dochters tot een succes te maken.