menu denk mee beslis mee maak mee

Update

 

11 april 2018

Er is in de tussentijd aardig wat gebeurd. Hanna, onze regisseur heeft aangegeven, dat het reizen van Den Bosch, waar ze woont, naar Leeuwarden wel heel zwaar begon te worden. Als ze naar Leeuwarden ging was de reistijd alleen al 6 uren en dat hakte er behoorlijk in. Daarnaast is haar uitgerekende datum een week na 5 mei. Behoorlijk lastig dus. Besloten is, om afscheid te nemen van Hanna. Maar.. zij is nog steeds bereid om advies te geven, als het nodig is.

Er is tussen Lucette en Joyce een goede taakverdeling gemaakt. Lucette doet de productionele zaken en Joyce gaat de wijk in en maakt de tour. Hiervoor heeft Joyce coaching van Tatiana Pratley.

Wat hebben we gedaan en wat gaan we op 5 mei doen?

Sinds 22 maart is ons meet-up café verplaatst naar een ruimte waar ook gekookt kan worden. We zijn daar ook begonnen met koken.

Eén van de vrouwen bedenkt een recept dat zij van haar moeder heeft geleerd en deelt dit met andere vrouwen. Ondertussen hebben we 3 kook-meet-up bijeenkomsten gehad. Het slaat zo goed aan, dat de groep nu al uit 15 vrouwen bestaat en de vrouwen verplaatsen afspraken omdat ze het zo leuk en inspirerend vinden om elkaar te ontmoeten en met elkaar te koken.

Omdat er zulke prachtige recepten zijn en worden gedeeld, hebben we besloten om als extra een kookboek van de wijk te maken. Vrouwen uit de wijk (ook zij die niet kunnen komen op de donderdagmorgen bij de kook-meet-up café’s) delen maar wat graag hun recepten. We zijn momenteel bezig dit te documenteren met foto’s en, niet onbelangrijk, het verhaal over deze recepten. (Kijk voor inspiratie op de website: www.moeders-dochters.nl)

Op 5 mei houden we ’s middags vanaf 4 uur een tour door de wijk. Meisjes uit de wijk (waar Joyce ook iedere dinsdagmiddag mee werkt en praat, bij de meidenclub) zullen de belangstellenden door hun wijk gidsen. Aan de hand van een verhaal, maar ook hun eigen weetjes over de wijk, komt het publiek langs verschillende huizen, waar vrouwen een verhaal vertellen over hun recept, hun vroegere thuis, hun verhaal. En… het publiek mag ook proeven!

We hebben ook een dansgroep van jonge meiden gevonden, die zullen optreden tijdens de tour, een accordeongroep van 10 vrouwen die opgesplitst in 2-en te horen zullen zijn tijdens de tour en een multicultureel koor én een gospelkoor.

Als afsluiter is er voor de vrouwen die deel hebben genomen aan het project (op verschillende manieren) een kookworkshop van een echte masterchef, die één of een paar recepten koken en een heerlijke maaltijd voor alle vrouwen. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook het kleurrijke receptenboek gepresenteerd en de verhalen hieruit gedeeld. En natuurlijk krijgt iedereen een boekje mee naar huis..

Momenteel zijn we bezig om te kijken of de kookclub voortgang kan krijgen. En niet alleen voor vrouwen van de Vrijheidswijk, maar ook voor vrouwen uit Bilgaard, de wijk die naast de Vrijheidswijk ligt en dezelfde problematiek kent.

Dit zou een prachtige resultaat zijn van dit project. Er zijn ook bewegingen om te kijken of deze vrouwen van de kook-meet-up’s ook 1 keer in de 2 maanden voor alleenstaande ouderen kunnen koken. Een project dat wordt gedragen door maatschappelijk werk.