menu denk mee beslis mee maak mee

Lûd fan de Middelsee in de steigers

 

Lûd fan de Middelsee staat letterlijk in de steigers! Op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden, onder de Oldehove, staan de podia klaar voor het Slotspektakel. De vrijwilligers in de dorpen maken de concertlocaties voor de 17 muziekverenigingen van Samenwerkende Muziekverenigingen Leeuwarden in orde. En de muzikanten hebben afgelopen zaterdag voor het eerst met elkaar en Fabian Jansen gerepeteerd. Prachtig om te horen hoe tekst en muziek elkaar ondersteunen, soms groeien tot een mooie climax.

30 september sil it heve, Lûd fan de Middelsee! Fietsen langs de oevers van de oude Middelsee. Dat is jezelf wanen in een landschap ver voor onze tijd. Stel je het water voor, soms rustig kabbelend en dan weer onstuimig. Laat je omringen door de onmetelijke luchten. Ruik de kleiige aarde. En ervaar het vuur en de passie van de muziek.

17 Muziekverenigingen brengen met hun muziek de verdwenen zee opnieuw tot leven. Ze doen dat op bijzondere plekken, in ongewone combinaties en met ontzettend veel plezier!

De zee is er niet meer. Het landschap verandert, zoals wijzelf. Daarom: nieuwe dingen doen, jezelf opnieuw uitvinden, dat is het motto van Lûd fan de Middelsee. Weten waar je voor staat. Als muziekvereniging én als ….. toren.

Wie kent de Oldehove nu eigenlijk echt? Nooit deelde hij met ons zijn gedachten. Op 30 september komt daar verandering in. De Oldehove legt z’n diepste wezen bloot en vertelt eindelijk het verhaal dat ie altijd al heeft willen vertellen. Kwetsbaar en stoer, gevoelig en trots. Lucht, aarde, water en vuur.

En hij staat niet alleen. Honderden muzikanten steunen hem van alle kanten. Ze kleuren met hun muziek zijn verhaal én dat van henzelf. Luister naar de toren en laat de muziek als de oude Middelsee over je heen spoelen!

Lûd fan de Middelsee: met Fabian Jansen, Nynke de Jong en honderden Leeuwarder muzikanten!