menu denk mee beslis mee maak mee

Lûd fan de MIddelsee feest van muziek en ontmoeting

 

Vrolijke fietsers onderweg, mensen op kaatsbankjes of zomaar in het gras en muziekverenigingen van hun allerbeste kant. Dat was de sfeer afgelopen zondag bij Under de Toer-project Lûd fan de Middelsee. Crescendo Hijum/Feinsum, Pasveerkorpsen en de Graham Lowlander Pipes and Drums zorgden voor een onvergetelijk openingsconcert tegen het decor van de terp en kerk van Hijum. Het gezamenlijk gespeelde High Cathedral bezorgde menigeen kippenvel.

Korpsen onder de molen, op de terp, in de boomgaard of op zomaar een veld in het Leeuwarder Bos. De variatie in programma’s en het enthousiasme van muzikanten en publiek was groot.

’s Avonds kon het publiek op een prettig vol Oldehoofsterkerkhof genieten van Sound of the Middlesea, de gloednieuwe compositie van Geert Jan Kroon. De muziek vanaf de vier podia, de showkorpsen tussen de mensen, de tekst en het prachtige spel van Fabian Jansen in de huid van de Oldehove maakten Lûd fan de Middelsee als belevenis compleet. Geen toeschouwer die de Oldehove nog voorbij zal gaan zonder even gedag te zeggen!