menu denk mee beslis mee maak mee

Leiden te water was te gek!

 

Hoi lieve stemmers,

Inmiddels is het alweer meer dan een maand geleden. Maar het is zeker de moeite waard om dit project op deze weblog nog even volwaardig af te sluiten. 

Ik durf wel te stellen dat Leiden te water een succes is geweest! De voorstelling heeft drie keer bommetje vol uitverkocht, het publiek was enthousiast en het belangrijkste; de deelnemers hebben aangegeven een heel bijzondere tijd te hebben gehad. De groep bestond uit enthousiaste spelers en zangers die elkaar nog niet kenden en soms ook nog geen enkele ervaring hadden, maar in een paar maanden een hechte band kregen en zich vol overgave op de ontwikkeling van de voorstelling hebben gestort. Ze hebben meegedacht, meegemaakt, meegezocht, gezongen, gespeeld, gerepeteerd en gestraald voor het publiek.

De combinatie van de twee verschillende sporen om deel te nemen aan dit project maakte het speciaal. Enerzijds waren er de deelnemers die voorafgaand aan de repetities waren geinterviewd en gefotografeerd op straat, anderzijds waren er de deelnemers die meededen in de voorstelling. Ontzettend leuk om te zien dat veel mensen van de straat interviews daadwerkelijk zijn komen kijken en na afloop met de spelers in gesprek raakten. Het gevoel samen aan een theaterstuk gewerkt te hebben zonder elkaar te hebben ontmoet, zou ik omschrijven als warm en verbindend. 

Ik wil jijmaakthetmee bedanken voor de ondersteuning want zonder geld kan een project als dit niet bestaan. Ik denk dat erg veel mensen, zowel bezoekers als deelnemers, een hoop lol, energie en inspiratie uit Leiden te water hebben gehaald. En dat was een belangrijke de doelstelling, de beleving van muziektheater maken met een grote groep mensen delen.  

Warme groet,

Nita