menu denk mee beslis mee maak mee

Een wereld komt tot leven

 

De draaidagen zijn altijd het moment waar een filmteam naartoe werkt. Al het werk komt op een paar momenten bij elkaar om een unieke filmwereld te vormen waarin het verhaal zich afspeelt. Bij Welcome to Earth was de wereld uitgebreid. Met twee unieke verhaallijnen volgt het verhaal zowel mensen als aliens met elk hun eigen stijl. Dit kwam dan ook duidelijk terug op de draaidagen.

Voor het eerst ooit werkten veel van de deelnemers met grote setonderdelen, die tijdens de draaidagen geplaatst of opgebouwd moesten worden. Ook op andere vlakken was de schaal van het project merkbaar: Grote groepen acteurs en figuranten moesten in kostuums en visagie geholpen moesten worden en werden begeleid. In het project vonden veel deelnemers een unieke, specialistische rol. Daardoor waren er op draaidagen bijvoorbeeld dialect-en-taalcoaches aanwezig om acteurs met stukken engels te helpen en brachten meerdere deelnemende visagisten specialistische prostetische make-up aan op de deelnemers die de alienrollen vervulden.

Tijdens zulke grote draaidagen ligt er natuurlijk een grote druk op de deelnemende acteurs. Niet in het minst omdat er tijdens de draaidagen, behalve aan de hand van het script, ook met improvisatie werd gewerkt. Als onderdeel van het project kregen acteurs meerdere workshops waarin ze hun vaardigheden in improvisatie vergrootten. In combinatie met de extra begeleiding op de set zorgde dit merkbaar voor beter spel en meer variatie.