menu denk mee beslis mee maak mee

De film in de schijnwerpers

 

De laatste fase van het project was het verspreiden van de film. De filmwereld en film waar de deelnemers zo hard aan werkten, werd onder de aandacht gebracht bij filmfestivals en online kijkers. Met deelnemers die dat wilden werden persoonlijke persberichten uitgestuurd naar hun lokale pers en werden er ook een aantal algemene persberichten uitgestuurd. Online werd het project verspreid via Facebook en Youtube.

De verspreiding was een groot succes. Welcome to Earth werd al snel geselecteerd door meerdere filmfestivals zoals het Berlin Short Film Festival, That Film Festival London en Detroits Trinity international filmfestival. Op verschillende van deze festivals viel Welcome to Earth in de prijzen als onder andere beste korte film of beste sci-fi film. Online bereikte de film een veel groter publiek dan aan het begin gepland was. De film is, op het moment van schrijven, meer dan 700.000 keer bekeken. Kijkers hielpen de film verspreiden door hem in playlists te plaatsen, over de film te Twitteren of erover te praten op Facebook. Daarnaast ging ook een grote groep online kijkers in gesprek over de film. De filmwereld die de deelnemers gecreeerd hadden, werd door verschillende kijkers besproken, waarbij zij soms erg kleine details die in de film verwerkt waren opmerkten. Anderen speculeerden over niet in de film getoonde technologiën, de wereld van de aliëns en de manier waarop het verhaal mogelijk vervolgd kan worden. Uiteindelijk prikkelde dit project dus ook de kijkers om na te denken over de filmwereld!

Met dagelijks nog steeds duizenden nieuwe kijkers en verschillende filmfestivals waarop dit project nog vertoond gaat worden, blijft het project nog een tijdje in de schijnwerpers. Voor deelnemers een bekroning op hun werk. Zij mogen trots zijn op de grote ontwikkeling die zij samen doormaakten om dit project tot zo'n mooi einde te brengen.