menu denk mee beslis mee maak mee

Hiphop Evolution Showcase verslag

 

Doelstelling:

Hiphop is mainstream tegenwoordig. Waar is het allemaal begonnen? Dit was de vraagstelling voor het maken van de voorstelling Hiphip Evolution Showcase. Met een groep gedreven jonge dansers, jonge rappers, 2 storytellers, een DJ, en een graffiti artist werd deze voorstelling gerealiseerd. Het samenbrengen van al deze disciplines was een grote uitdaging. Een uitdaging die goed geslaagd is. Het eind resultaat is een multidisciplinaire voorstelling geworden die belicht dat Hiphop in Afrika geboren is.

Wat ging echt goed?

Werken met jongeren blijft lastig. Werken met jongeren binnen een thema die hen aanspreekt is een verademing. De jonge danser, rappers, dj hebben zich volledig gestort op de voorstelling. Al snel bleek dat hun kennis over iets te kort schoot. Daarom is ervoor gekozen om de jongeren tijdens de repetitie bij te scholen over de herkomst van Hiphop. Een rijke les die ze nooit zullen vergeten. Dit heeft ervoor gezorgd dat zij zeer bevlogen de voorstelling konden spelen. Ze wisten precies wat ze aan het doen waren. Vanuit Untold een verstandige keuze om de jongeren bij te scholen.

Wat ging redelijk goed?

Dat de voorstelling zo groot en uitgebreid zou worden, wisten wij niet. Wij waren allemaal ontzettend bevlogen en hebben harder dan ingepland gewerkt. Voor de toekomst is het verstandig om productioneel meerdere mensen in te zetten.