menu denk mee beslis mee maak mee

Het heilige hert van Cambuur - Realisatie

 

Spektakel voorstelling: Het heilige hert van Cambuur - Realisatie 

Beste lezer/stemmer/supporter van jij maakt het mee!

Graag willen wij je mededelen dat inmiddels de voorstelling Het heilige Hert van Cambuursuccesvol is gerealiseerd. Het was een groots succes waar uitiendelijk meer dan 150 mensen aan hebben deelgenomen. We zijn echt een verbintenis aan gegaan met zowel de kerk, het dorp Goutum, de Wiarda Skoalle, dorpshuis Ien&Mien, verschillende clubs en verengingen uit Goutum en Sc Cambuur en al deze diverse mienkskippen onderling met elkaar. We kijken dan ook met heel veel plezier terug op dit bijzondere en voor ons geslaagde project.

Mede door de subsidie van het jij maakt het mee fonds hebben we alles uit dit project kunnen halen wat we wilden en een breed draagvalk kunnen creeren, veel mensen kunnen breiken en betrekken en een duurzame band kunnen opbouwen met de mensen die deelnamen aan dit project. 

Zo hebben we onderandere georganiseerd:
- Theaterworkshops aan alle kinderen van de Wiarda Skoalle basischool met als thema Het Heilige Hert van Cambuur. 
- Een expositie in de Agnes Kerk door de kinderen van de Wiarda skoalle uit Goutum. De kinderen hadden na aanleiding van het thema ( het wapenschild in de kerk van de familie van Camminga) en de workshops van Skoft&Skiep hun eigen familie wapenschil ontworpen en gemaakt. Het thema was familie en de achtergrondverhalen van je familie.
- Een kantine lezing in de busnessclub van Sc Cambuur door prof.dr Yme Kuiper over de verbintenis tussen voetbal en religie over de ontstaangeschiedenis van het wapenschild van de familie van Camminga en het logo van SC Cambuur.
- De Agnes kerk heeft een speciale openbare openlucht dienst georganiseerd in het decor van het heilige hert van Cambuur en de dienst stond in het teken van de thematiek van de voorstelling. 
- Diverse vrijwilliger en informatie avonden/workshops en bijeenkomsten in de korfbal kantine en dorpshuis Ien&Mien.

Legacy: 
- We gaan met de gehele cast en vrijwilligers van Het heilige Hert van Cambuur ook op 8 juli al weer deelnemen als communitie, aan de 8e dag. ( ook een groot project dat onderdeel is van het programma LF2018 )
- We hebben de voorstelling laten filmen, deze wordt gemonteerd en na de zomer in het najaar zullen we met de hele groep samen eten en samen de film terug kijken. Iedere deelnemer zal de film krijgen als herinnering.
- Op het Oerol festival2019 zal Skoft&Skiep met een nieuwe voorstelling komen; Part-Time Paradise. Hieraan zullen ook weer mensen van vorige projecten en van Het heilige Hert van Cambuur deelnemen en participeren. 

We hebben een succesvolle voorstellings reeks achter de rug. We waren altijd uitverkocht en we hebben een groots en divers publiek weten te binden aan onze voorstelling.

Door de tip van het jij maakt het mee fonds om een project/overleg groep op te starten met mensen vanuit het dorp hebben we veel draagvlak en betrokkenheid kunnen creëren. We hebben aan deze tip dan ook het meeste gehad en kunnen dit ook aanraden aan alle andere jij maakt het mee projecten. We zullen dit in het volg i de toekomstige projecten ook zeker weer toepassen!

Nogmaals willen we jullie enorm bedanken voor het medemogelijk maken van dit project, voor de hulp, het meedenken en de finaciele steun. 

Dank!

Met Vriendelijk Groeten, Skoft&Skiep

Karel Hermans, Aukje Schaafsma, Tatiana Pratley 

*Hou ons in de gaten en bekijk de website voor projecten in de toekomst: www.skoftenskiep.nl
en volg ons op instagram en facebook.