menu denk mee beslis mee maak mee

Week vijf

 

30 maart: week vijf van het jongerenproject.

De middag begint met een verdrietige mededeling: één van de jongeren kan niet meer komen. Vanwege de Dublin-regeling is hij uitgezet naar Italië. De hele groep valt even stil. We hebben hem intussen een beetje leren kennen, met hem gelachen en gepraat en zijn onzekere toekomst raakt ons allemaal.
Maar, zoals Moos Pozzo van Stichting de Vrolijkheid terecht opmerkt: ‘Dit is de realiteit.’ We zullen het ermee moeten doen, het is niet anders.

Of het door dit trieste nieuws kwam, door de slinkende tijd of door de weken waarin de jongeren al samenwerkten: het werd een intens mooie middag.
Er werd gestart met een uitwisseling van verhalen, gebaseerd op objecten die de jongeren bij zich droegen of uitkozen uit een doosje-met-dingen. De vraag was: welk verhaal wil jij graag vertellen en hoe gaan we dat samen vormgeven? Manu hielp de groep afgelopen week al op weg vanuit het idee van de ogen: de spiegels van de ziel.
Daar werd verder aan gewerkt. Ogen werden opnieuw gefotografeerd en openhartige verhalen deden -letterlijk- de ronde, nadat in tweetallen ervaringen gedeeld en gecombineerd waren. Er werden tekeningen en collages gemaakt en er was intensief overleg met Manu over of en hoe de ideeën van de jongeren in een online-platform gegoten kunnen worden.

Komende week gaan we naast de beelden met audio aan de slag: de verhalen die we afgelopen zaterdag hoorden komen als audiobestanden onder de beelden die de jongeren gemaakt en verzameld hebben. De bedoeling is dat de losse verhalen met elkaar in verband komen staan en samen laten zien dat we uiteindelijk allemaal dezelfde universele wensen en dromen hebben.
We zagen inmiddels het begin van het platform en dat belooft heel mooi te worden. Volgende week maken we samen de laatste content die nodig is en dan…. Dat bespreken we volgende week. En natuurlijk houden we jullie op de hoogte!