menu denk mee beslis mee maak mee

Update #1: Première in Utrecht en aanvang tournee

 

De eerste paar weken van Beauty en het beest zitten er alweer op. Het was geen rustige kerst voor spelers, zangers, technici en veertig meespelende kinderen en jongeren. Veertien keer speelden zij in een bijna uitverkochte Stadsschouwburg Utrecht. In totaal zagen bijna 8.000 bezoekers de voorstelling in de kerstvakantie, waarvan 600 jongeren en hun docenten uit het Utrechtse Voortgezet Onderwijs tijdens een feestelijk gala op de avond voorafgaand aan de premiere. We zijn nu al trots op alle kinderen die hebben meegespeeld in casts A, B, C en D. Ze hebben het allemaal fantastisch gedaan! 

Moeder Dorine van Rij reageerde op Facebook: "Ontzettend veel dank voor alles.Grote complimenten voor de geweldige voorstelling en goede zorgen voor onze dochter. Rosalie heeft genoten van haar tijd bij jullie (...) Bovendien is ze sinds #beautybeest nog vastbeslotener om actrice te worden ;)) Ook ik heb genoten van Beauty en het Beest en de prachtige bijdrage van het Nederlands Kamerkoor. Heel veel succes met jullie tournee en alle goeds voor 2018!"

Na een korte pauze is Beauty en het beest aan haar tournee begonnen. De voorstelling was op 4 januari in Theater Kerkrade te zien en op 6 en 7 januari in de Stadsschouwburg Amsterdam. Net als in Utrecht proberen we in de tourneesteden een gevarieerd publiek naar binnen te halen. Niet alleen de mensen die gewend zijn het theater te bezoeken (hoewel die natuurlijk ook van harte welkom zijn!), maar ook kinderen en jongeren die nog niet zo vaak in het theater geweest zijn. Zo werd de voorstelling in Amsterdam bezocht door kinderen van de Voorlees Express, leerlingen van de vier jeugdtheaterscholen en waren leerlingen van de Nelson Mandelaschool speciale gast. Zij kregen voorafgaand aan de voorstelling workshops en een aantal leerlingen werden geselecteerd tijdens de auditie.

Ruud Sahertian, directeur van de Nelson Mandelaschool, schreef na afloop: "We hebben afgelopen zaterdagavond een geweldige avond gehad! Prachtige voorstelling! (...) Al met al, ondanks dat het in de kerstvakantie viel en het voor de schoolorganisatie toch wel veel werk was, is dit echt voor herhaling vatbaar in de toekomst! Ouders en kinderen waren na het weekend nog vol enthousiasme over zaterdagavond!". En Elze van der Steen, hoofd educatie van de Stadsschouwburg Amsterdam liet ons weten: "Heel veel dank daarvoor en dank voor de prachtige voorstelling en workshops.Onze jongeren en kinderen hebben genoten!" We hopen dat de voorstelling en de deelname van kinderen en jongeren op andere plekken in het land net zoveel enthousiaste reacties op gaan leveren. 

Houd vooral de Facebookpagina van Maas theater en dans in de gaten voor meer actuele informatie over Beauty en het beest en het meespeeltraject. Voor nu vindt u bij deze blog een aantal foto's uit Utrecht, Kerkrade en Amsterdam en een filmpje van de auditanten van de Stadsschouwburg Amsterdam.  

Auditieverhalen meespeelkinderen Amsterdam Beauty en het beest