menu denk mee beslis mee maak mee

Monologen en rap

 

afbeelding van Joji Na

Met frisse energie hebben we na de kerstvakantie de repetities voor 'Dagboek van een puber' weer hervat. Waar maart in de eerste instantie nog ver weg leek, komt dat nu steeds dichterbij. De rollen zijn verdeeld, de spelers weten in welke scenes ze straks wát gaan doen, en de muziek is uitgekozen.

We trappen de eerste repetitie af met een beatbox-workshop van B-art: meervoudig beatbox kampioen en ervaren workshopdocent. We werken met twee jongens die zelf al aangaven te willen beatboxen: zij hebben al wat skills en zullen die ook in de voorstelling gaan laten horen. Wat een leuke verrassing is voor ons als team, is dat we uiteindelijk de hele groep zo ver krijgen om deel te nemen aan de workshop! Iedereen leert wat bij en raakt geïnspireerd.

Inmiddels zijn we alweer een week verder. Deze week komen er voor het eerst elementen 'samen': de beatboxers en de zangers werken samen aan een nummer. De scènes worden gespeeld en in de zangles wordt terug gekoppeld naar de verhaallijn. Voor de komende twee weken staat er veel dans en zang op het programma! 

Het script waar we inmiddels mee werken, is door de jongeren zelf in elkaar gezet. Na de brainstorm-sessies heeft onze theaterdocent er een geheel van gemaakt. Hier een kort fragment van Obai: één van onze spelers die zijn eigen worsteling met de Nederlandse taal - en de bijbehorende (voor)oordelen waar hij mee te maken krijgt, heeft omgezet in deze scene.