menu denk mee beslis mee maak mee

Haak aan in het Van Abbe

 

Op donderdagavond 3 mei vond een speciale "Haak aan" avond plaats in het Van Abbemuseum. De gehele avond vonden er activiteiten plaats in het kader van het Crochet Coral Reef project. Zo konden mensen haken op zaal onder begeleiding van een ervaren haakster, kregen ze een rondleiding aangeboden door de tentoonstelling Handelsmerken en konden ze lezingen bijwonen van twee mensen die bijzonder betrokken waren bij het project. 

De eerste spreker was wiskundige Florine Meijer. Zij kwam al langer geleden in contact met het Crochet Coral Reef project van de gezusters Wertheim en schreef erover op haar blog Wisknutsels. In het museum legde ze uit hoe wiskunde en haken met elkaar in verbinding staan, en waarom haken dé manier is om koraal na te bootsen.

De tweede spreker was kunstenares Saar Snoek. Zij maakte eerder een eigen koraalrif en werkte toen niet met haken maar met vilt om de vormen na te bootsen. In haar lezing legde ze uit hoe zij tot haar werk gekomen was en waarom ze gekozen had voor vilt en wolbewerking in plaats van haken. Ook liet ze ander werk zien waarin de natuur een grote rol speelt.