menu denk mee beslis mee maak mee

De eerste update over het Crochet Coral Reef

 

Op zaterdag 7 april opende de tentoonstelling 'Handelsmerken' in het Van Abbemuseum, met als onderdeel het indrukwekkende Crochet Coral Reef project van Margaret en Christine Wertheim van het Institute for Figuring (Los Angeles, Verenigde Staten). Het Van Abbemuseum leende voor deze tentoonstelling drie grote stukken koraalrif van het Institute for Figuring, die gedurende de tentoonstellingsperiode getoond worden in Zaal 6 van het museum. Naast het tonen van de drie bestaande werken uit Los Angeles, was het Van Abbe van plan om haar bezoekers en overige geïnteresseerden uit Eindhoven, Brabant en zelfs heel Nederland te stimuleren om zelf een stukje koraalrif in te leveren en daarmee een eigen 'Eindhoven Satellite Reef' te maken. 

En met succes! Inmiddels is het Eindhoven Satellite Reef uitgegroeid tot een enorm koraalrif en worden vanuit heel het land nog altijd stukjes koraal naar het Van Abbe opgestuurd. We zijn haast overweldigd door alle aandacht die het project gekregen heeft en ons hart maakt elke keer een sprongetje bij het zien van zoveel enthousiaste hakers bij elkaar. Graag willen we jullie dan ook enorm bedanken voor het steunen van het Crochet Coral Reef project in het Van Abbemuseum!

Verderop in deze weblog lezen jullie welke ontwikkelingen het project heeft doorgemaakt vanaf de opening. Veel leesplezier!