menu denk mee beslis mee maak mee

thema en werkwijze ANDERS 2018

 

Thema voor 2018.

Als uitgangspunt nemen we een 3-tal aspecten uit het model “A Heroes Journey”. (De reis van de held: zie bijlage)

  1. De concrete wereld. (Kennismaken met jouw wereld van beperkingen, zowel deelnemer als begeleider, anekdotes/ verhalen uit t leven gegrepen, geef je beperking aan de ander, wat gebeurt er dan?)
  2. De Mentor. (Welke tools of trucs om beperking te omzeilen of in n voordeel om te zetten Maar ook: geef een mening/ filosofie over al het voorgaande)
  3. . Over de drempel (optioneel). (Dit mag van alles zijn: verhaal, gedicht, beschrijving van een Missie/reis etc. In ieder geval de concrete feiten omgezet in een fantasieverhaal, muziekstuk, Gedicht om de feiten te abstraheren.)

Spelregels.

Zoals gezegd bevinden we ons in een ontwikkelfase. Naast de theatrale vorm willen we deze editie gebruiken om meer te leren van werken in het buddy systeem. Vragen als:

  • Ieder team werkt in apart tempo en op aparte locatie: hoe zorgen we ervoor, dat de cohesie in de groep levend wordt gehouden?
  • Hoe communiceren wij als begeleiders/ artistiek team met elkaar, hoe blijven we op de hoogte van ontwikkelingen in de diverse teams. (Zo los van elkaar werken vraagt inzet van de begeleiders in het communiceren en afstemmen. Hoe doen we dat zonder overmatig vergaderen/ overleggen/ verslagen maken/ formulieren invullen etc.)
  • Hoe en wanneer bepalen we het definitieve thema en vorm?
  • Hoe kan ik gebruik maken van de expertise van andere begeleiders in onze groep?
  • Hoe bepalen we de maximale capaciteit van groep en buddy’s en hoe gaan we om met “externe” initiatieven (groepen die willen aanhaken/ meedoen of in de voorstelling of in het hele proces)

Kortom: deze “proefrit” zal veel vragen opwerpen, die we op termijn met z’n allen verder moeten uitwerken. Voor deze keer zijn er een paar afspraken, die we graag al wel willen maken:

Onderlinge communicatie:

Hoe houden we elkaar op de hoogte? De meeste directe en aansprekende manier is dat per team per sessie een kort video verslagje gemaakt wordt met de smartphone. Kan zijn dat het team kort verslag doet van de dag (samen t liefst) of n kort stukje filmt van het resultaat die keer.

We zetten daarvoor 2 communicatiekanalen op poten:

Een besloten facebookgroep. Daarvan zijn alle teams en creatieves lid. Daar worden alle verslagjes gepost en kan ieder commentaren en vragen kwijt aan elkaar.

De WhatsApp groep Team Anders. Daar kunnen de begeleiders onderling overleggen, vragen stellen en vragen om steun van collega’s.

Daarnaast:

Daarnaast:

Een regelmatige blog. Primair gepost op de site van het FCP. Gemaakt om zowel subsidiegevers en sponsors, maar ook ouders, volgers en partners betrokken te houden bij het proces. Dirk maakt deze (start 3e week Mei, daarna – liefst elke 7 dagen).