menu denk mee beslis mee maak mee

Stage lopen in Flint Theater Amersfoort tijdens Het Groot Poeziefeest 

 

Voorafgaand aan Het Groot Poëziefeest plaatsten wij de volgende oproep: Lijkt het je leuk om een dag stage te lopen in een theater? Meld je dan aan als stagiair in de keuken of bij het evenementenbureau van Flint Theater Amersfoort. 

Daar hadden Juan, Inge en Gert-Jan wel oren naar en ze waren dan ook trots en blij dat zij werden uitgekozen stage te komen lopen. De dag van het evenement meldden zij zich om 10.30 uur bij het theater. Juan en Inge waren met begeleidster Jolanda; Gert-Jan was alleen gekomen. Ook Devin voegde zich bij hen. Hij studeert aan het ROC van Hilversum en wil medewerker evenementenorganisatie worden. Voor zijn opleiding moet hij het proces van een evenement in wording volgen en hij had voor Het Groot Poëziefeest gekozen.  

Na een kopje thee konden Juan en Gert-Jan direct aan de slag in de keuken waar ze fantatsische lekkere (letter)koekjes bakten die later die middag door hen op het feest geserveerd werden. Maar uiteraard is er in de theaterkeuken nog veel meer te doen. Zowel Juan als Gert-Jan hebben ervaring in respectievelijk de keukens van Amerpoort en Bij Johannes van Abrona en de koks waren dan ook blij met de extra hulp die de jongens boden. 

Inge liep stage op het evenementenbureau. Ze werkte samen met Tricia en ontdekte dat hun rol was: alle vragen of problemen die mensen hebben, oplossen. Een tafelkleed regelen om een tafel er netter uit te laten zien, parkeerkaarten scannen zodat artiesten gratis hun auto kunnen wegzetten of kopietjes maken van draaiboeken. Alle stagiairs voelden zich al snel als een vis in het water. Juan wilde ook niet om 14 uur de zaal in om naar de optredens te gaan kijken. Hij bleef liever aan het werk in de keuken. 

Jolanda: “Juan was helemaal in de wolken! In de auto terug naar huis bleef hij maar vertellen hoe leuk het was en hoe ontzettend aardig de mensen in de keuken waren. Ook zijn moeder, die ik later sprak, zei: Het is lang geleden dat ik Juan zo enthousiast over iets heb gezien.” Volgens Jolanda die werkzaam is bij Amerpoort in Hilversum zijn dit soort stages ontzettend waardevol. “Bij ons werkt hij ook in de keuken, maar daar heeft hij alles wel zo’n beetje gezien. En het is natuurlijk een beschermde omgeving. Het is zo mooi om te zien dat hij nu ervaart dat hij gewoon als volwaardig medewerker mee kan draaien in een restaurant als dat van de Flint.” Ook voor Inge was het een leerzame dag. “Inge vond het eerst best spannend en met alle drukte in het theater dacht ze: wow, wat overkomt mij nou?! Maar het is juist een van Inge’s leerdoelen om wat steviger in haar schoenen te leren staan. Al snel werd ook zij heel enthousiast. Ze heeft een leuke, leerzame dag gehad en dat heeft zeker ook te maken met de hartelijkheid en warmte van de  mensen van Flint Theater!”