menu denk mee beslis mee maak mee

Blij met Muziek en Sebastiaan Mulder

 

Wie woensdag 11 april aankomt bij Flint Theater in Amersfoort weet direct dat het feest is. Bezoekers worden namelijk begroet door de vrolijke klanken van het slagwerk en de blaasinstrumenten van drumband Blij met Muziek.

Op woensdag 28 maart kreeg de drumband bezoek van Sebastiaan Mulder, singer songwriter en student conservatorium. Hij liet zich inspireren door het kunnen van alle muzikanten. Hierop heeft hij muziek geschreven, die de band op één avond heeft ingestudeerd om te gaan spelen bij Het Groot Poëziefeest. Zij begeleiden de zang van Sebastiaan. Volgens Blij met Muziek voorzitter Juria van der Lubbe, vinden de muzikanten dat best spannend: “We hebben maar een keer kunnen repeteren en dat zijn ze niet gewend. Maar het gaat helemaal goed komen. Iedereen heeft er veel zin in. Voor de band is dit sowieso echt een uitje. In vol ornaat, met de bus van Haarlem naar het theater in Amersfoort. Dat is bijzonder. We gaan er een echt feest van maken woensdag!”

Blij met Muziek bestaat uit 26 muzikanten met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Ze repeteren iedere week, doen mee met muziekuitvoeringen en lopen shows met een ingestudeerde choreografie. Op Koningsdag en bij de Avondvierdaagse is Blij met Muziek altijd present. En afgelopen jaar namen ze deel aan het WereldMuziekConcours in Kerkrade. Het seizoen 2017 werd afgesloten af ‘Wij gaan ervoor’, een evenement met optredens van groepen van mensen met een verstandelijke beperking. Ze kwamen uit het hele land voor de uitvoering in de Haarlemse Stadschouwburg.

Nieuwsgierig naar de samenwerking tussen Sebastiaan en Blij met Muziek? kom naar Het Andere Gedicht Groot Poëziefeest in Flint Theater in Amersfoort.