menu denk mee beslis mee maak mee

Op zoek naar de Toverfluit

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'Op zoek naar de Toverfluit'.

Op zoek naar de Toverfluit geslaagd!

'Op zoek naar de Toverfluit' was een samenwerking tussen Oranjewoud Festival en Ateliers Majeur. Leerlingen van de achtste groepen van tien basisscholen uit de gemeente Heerenveen doorliepen een traject van zes weken. Onder leiding van kunstenaars van allerlei disciplines werkten zij toen naar een eindpresentatie tijdens Oranjewoud Festival. De muzikale leidraad was steeds de opera 'Die Zauberflöte' van Wolfgang Amadeus Mozart, waarvan tijdens het festival een bewerking werd opgevoerd door Opera Spanga.

Vanaf 26 mei was het dan zover: het resultaat van al het harde werken werd gepresenteerd in De Overtuin, een mooi park in Oranjewoud waar het festivalhart van Oranjewoud Festival was opgebouwd. De kinderen hadden onder andere een fototentoonstelling gemaakt, een toneelstuk en verschillende installaties. In de Overtuin lieten ze zien wat ze hadden gemaakt en vertelden er hun eigen verhaal bij. Dit werkte verbindend en maakte nieuwsgierig naar elkaars werk.

De installaties bleven staan tijdens het festival (tot en met 31 mei) en waren een prachtige toevoeging aan de festivalsfeer. In het festivalhart vonden verschillende andere activiteiten plaats in het kader van 'Op zoek naar de Toverfluit', zoals een workshop instrumenten maken.

Wij van de organisatie hebben met veel plezier gewerkt aan 'Op zoek naar de Toverfluit', maar we denken dat het met wat meer voorbereidingstijd en wat meer financiële middelen nóg beter had kunnen worden. Wij gaan ons best doen een vervolg aan het project te geven, want we vonden het heel erg geslaagd!