menu denk mee beslis mee maak mee

Geluidswereld

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'Geluidswereld'.

Premiere @ Sencity Festival

Een hele goede middag! Het uploaden van de afbeelding werkt nog altijd niet, heel jammer want de beelden zeggen natuurlijk veel meer dan mijn woorden. Zeker bij de voorstelling Geluidswereld. In zowel Den Haag als Utrecht zijn we over de helft van de repetities. Vanuit hetzlefde artistieke vertrekpunt wordt desalniettemin al duidelijk dat er twee verschillende eindproducties uit voortkomen. De interpretatie van geluid is persoonsafhankelijk. Een zeer interessant onderzoek met dito inzichten bij de spelers, maar daarover een volgende keer meer :)

Want de premiere staat voor de deur!!! Beide gezelschappen van Geluidswereld zijn te bewonderen op 28 maart bij Sencity Festival in TivoliVredenburg: https://www.sencity.today/nl/events/sencity-festival-2020-utrecht/ Komt dat zien! Lukt dat niet, er komen nog veel meer mogelijkheden aan. Zo zijn wij onder andere terug te vinden op ICAF Rotterdam, Delft Fringe Festival en Waalzinnig festival. Dat wordt een top festivalseizoen!

We zijn los!

Vanwege de beperktere financiële middelen hebben we onze plannen bijgesteld wat heeft geresulteerd in een een iets kleiner gezelschap, daardoor minder repetities en een minimalistischer decor. Desalniettemin zijn we zowel in Den Haag als Utrecht vol energie aan de repetities begonnen. Met alle liefde zou ik hiervan foto's met jullie delen maar het platform weigert ze vooralsnog te uploaden. Jullie houden ze van me te goed. 

Deze update type ik overigens terwijl ik onderweg ben naar Eurosonic Noorderslag, alwaar een batterij aan programmeurs op mij wacht om Geluidswereld met open armen te ontvangen en komend jaar op hun evenement te programmeren :)

Let's make it happen!

Warme groet vanuit Groningen!

We zijn er bijna...

Maar nog niet helemaal...

De fondsenwerving heeft als resultaat een dekking van 21.000 euro per stad opgeleverd ten opzichte van de gewenste 29.500 euro. Een flinke aderlating maar met keuzes op kwantitatief vlak zijn wij er desalniettemin van overtuigd onze kwalitatieve doelstellingen te behalen. 

De weloverwogen keuzes die wij hebben gemaakt en invloed hebben op de begroting zijn; het inkorten van de duur van de voorstelling, waardoor het met een kleiner gezelschap uitgevoerd kan worden en het gezelschap per stad verkleint kan worden van 15 naar 10 acteurs (6 doof, 4 horend), waardoor er niet 15 maar 12 sessies hoeven plaats te vinden, maar er ook minder tijd hoeft te worden besteed aan de werving.  

Daarnaast is er met name gesneden in de kosten voor materialen. Dat maakt op materialistisch vlak ‘Geluidswereld’ tot een meer minimalistische voorstelling. Niet onoverkomelijk, de materialen zijn ondergeschikt aan de acteurs, zij zijn het verhaal.

Het merendeel van de financiers is al akkoord met de aangepaste inhoud. Zodra ze dat allemaal zijn, zijn jullie lieve lezers de eerste die het horen :)

Kunstzinnige groet,

Bart Kokx

Jihaaa!

Wat gaaf! Deze toekenning voelt als een enorme erkenning! Vanuit publiek als ook het culturele veld. De toekenning van het Fonds voor Cultuurparticipatie sterkt ons ook in ons contact met andere fondsen. Dat is namelijk het stadium waarin Geluidswereld verkeerd. Een ontzettende spannende periode, het projectplan ligt nu namelijk in handen van vele van verschillende adviseurs en bestuursleden. Deze maand verwacht ik een beter beeld te krijgen van de haalbaarheid van de realisatie van Geluidswereld in Den Haag en Utrecht. 

Uiteraard zijn jullie dan de eerste die het weten :)

Ja toch?!

Tot de volgende weblog!