menu denk mee beslis mee maak mee

Broze Verbeelding

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'Broze Verbeelding'.

Graven naar ideeen

Graven naar ideeën voor Broze Verbeelding levert bevolgen gesprekken en braistorms op met allerlei mensen. Volgende week beginnen we met een reeks dieptesessies, bestemd voor mantelzorgers, vrienden/familie, vrijwilligers en anderen rond ouderen. Aanmelden kan, de eerste sessie is een Gesprek In Het donker met smaakbommetjes, olv kunstenaar Sandra Schouten.

Ook zijn we nieuwsgierig naar jou ideeen tips en voorbeelden voor een activiteit, het Broze Verbeelding boekje of de Broze (voor)beeldenwand. Mail dit naar info@zonaskiosk.nl en geef daarbij aan als we contact met je op mogen nemen!

Broze Verbeelding: eerste ontmoetingen

Wat een leuke ideeen komen erop in de eerste gesprekken en bijeenkomsten ! Dieptesessies, Ideediners, een pop als interviewer, spel en inaterview vormen, kinderuitvindingen en vrijwilligersboottochten. Deze zomer gaan we vooral uitvinden op welke manieren we ideeen kunnen ontfutselen aan mensen. Vanaf augustus gebruiken we die om proeftuinen te starten met kunstenaars . 

En jullie ideeen en tips, ook bijvoorbeeld over mensen om op te zoeken en te ondervragen, zijn natuurlijk van harte welkom!

Vera Broos, initiatiefnemer/projectleider 

Broze Verbeelding Begint!

Broze Verbeelding begint!

Vanaf maandag 10 juni ga ik Vera Broos hierin om te beginnen samenwerken met de kunstenaars Sandra Schouten (voedsel en rituelen), Anke van Vliet (poppenspeelster), Jaap Oostra (terugspeeltheater), Hein Walter (zorgkunstenaar). Tot en met augustus verzamelen we materiaal, ideeën en tips die we vanaf september gaan omzetten in proeftuinen met ouderen. De meest inspirerende bruikbare uitkomsten en inzendingen ga ik eind van het jaar in een boekje verspreiden.

De komende week:

10 juni De Open Hof Amsterdam Oost 14.00- Broze Beelden Postkaarten maken met Hein Walter
11 juni Vondelstede Amsta Amsterdam West 19.00- Familie Idee Diner met Vera
12 juni De Die Amsterdam Noord: mogelijkheid tot lunch met Vera voor mantelzorgers en vrijwilligers
13 juni De Werf Amsta Amsterdam West: brainstorm met Jaap Oostra, Vera, personeel en vrijwilligers
15 juni Flevohuis ZGAO Amsterdam Oost 14.00: Waardevolle Momentenruil met Pop Rosa


Ook op afstand kunnen vrijwilligers, familieleden van zorgvragers, mantelzorgers en vrienden meedenken en doen! Heb je ideeën over waardevolle tijdsbesteding, creatieve tips, eigenwijze bezigheden, spelvormen, familierituelen? Stuur die dan op of maak een afspraak!