menu denk mee beslis mee maak mee

Stille Heldinnen Disco XL

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'Stille Heldinnen Disco XL'.

WEBLOG door Sara Vranac

Hallo ik ben Sara en ik ben 15 jaar oud ik loop stage bij Inez en Kaat van Women Connected. Ik zit op Wellant College Anna Hoeve in mijn 3de leerjaar. Ik ben in contact gekomen met Inez via Aida Kasic die ik al een aantal jaren ken. Aida zit namelijk zelf ook bij Women Connected. Ik heb ervoor gekozen om bij theater stage te lopen en had er een totaal ander beeld van wat ik moest doen. Maar het is alleen leuker geworden ik heb zelfs een band gekregen met Inez, Lotte, Kaat en natuurlijk de vrouwen van het theater. De eerste dag kreeg ik een opdracht om een gesprek te beginnen met de vrouwen en hun een paar vragen te stellen wat ik erg spannend vond. Toen ik eenmaal had gesproken met een paar vrouwen vond ik het erg leuk en wou ik alleen maar meer praten met de vrouwen. Ik vond het erg mooi hoe positief de vrouwen zijn ookal hebben ze niet allemaal een leuk verhaal. Ik ben erg blij dat ik hier stage loop. Ik heb deze eerste paar dagen al heel veel geleerd en ben daar erg dankbaar voor.

Hieronder een overzicht van een aantal vrouwen die ik gesproken en heb en die meedoen aan de Stille Heldinnen Disco XL:

Shamin
Ik vind het leuk om te dansen en te leren van verschillende culturen het is altijd erg gezellig met de vrouwen en ik leer altijd iets.

Wendy
Ik vind het leuk om te repeteren het is vandaag met eerste keer dat ik een aparte optreden moet repeteren, maar ik vind het erg leuk omdat ik nieuwe dingen leer en dat iedereen elkaar acepteert.

Sandy
Ik vind het leuk om op te treden het is altijd gezellig met de vrouwen. En we doen nooit hetzelfde er is namelijk altijd variatie.

Hu Hong
Het is me eerste keer dat ik dit doe ik vind het een beetje spannend maar heb er heel veel zin in de show vind ik heel leuk maar dansen en zingen ook.

Yu Ming
Ik kom hier al een lange tijd maar ik doe niet mee ik kom alleen kijken naar me vriendinnen omdat hun mee spelen in de voorstelling. Ik vind het heel mooi hoe hun het doen zelf vind ik dansen en zingen ook heel leuk.

May
Dit wordt mijn eerste keer in zo’n grote zaal. Ik ben erg benieuwd naar de dans en hoe het gaat zijn. Het is altijd supergezellig met de vrouwen en ik word er altijd blij van.

Ling Weng
Dit is me 2/3 keer dat ik hier ben ik vind het erg leuk en totaal niet spannend.

Hasna Sabanovic
Ik kom hier al ongeveer 5 maanden en ik vind het superleuk ik kan mezelf zijn en hoef niet na te denken over wat mensen over me denken. Ik vind het erg leuk dat er verschillende culturen zijn ik kom hier met een groep genaamd Bihro.

Sylvia v Alpen
Ik kom hier al 10 jaar ik begon met een toneelstuk genaamd terug naar later. Het leukste aan de thetaer vind ik het samen zijn acteren en zingen ik hoorde dat ze mensen zochten en ik vond het erg leuk.

Carla Versijde
Ik kom hier nog niet zo lang maar vind het wel erg leuk om met de vrouwen te zijn. Het is ook leuk om te zien dat iedereen samen is.

Petra Meijer
Ik zit al 2 jaar bij de theater en werk al 1 jaar samen met Kaat en Inez. Het leukste vind ik dat er zoveel verschillende vrouwen zijn en dat het altijd gezellig is.

Faihaa
Ik zit al bijna een jaar bij het theater ik vind alles leuk en vind het mooi om te zien dat er zo veel verschilllende vrouwen bij elkaar zijn.

Cynthia
Het is de 2de keer dat ik hier ben ik vind dansen zingen en acteren heel erg leuk het is mooi om te zien dat er zoveel culturen zijn.

Nicolette
Ik kom hier al 3 jaar ik vind het leuk dat er zoveel mensen zijn in de groep.

Moniek Westerop
Ik kom al ongeveer 3 jaar bij de bij het theater ik vind het heel leuk om te zien dat de ontwikkeling van de vrouwen tot bloei komt. Acteren is een van de dingen die ik erg leuk vind om te doen.

Marlene Victoria
Ik acteer al sinds 1996 ik vind acteren superleuk en dansen en zingen zijn ook dingen die ik erg leuk vind altijd als ik ben bij het theater word ik blij.

Kidan
Ik zit nu ongeveer 2 maanden bij het theater en ik vind het als er iets is erg leuk dat iedereen elkaar steunt en dat je kan praten

Mina
Ik zit al 5 maanden bij het theater ik vind het erg leuk dat je contact hebt met mensen en dat je leert van elkaar. Je hebt wat te doen op een dag ik zit nu niet meer thuis. Ik vind dansen zingen en acteren erg leuk het is ook altijd gezellig hier met de vrouwen.

Mala
Het is me eerste keer dat ik hier ben ik werk normaal in een buurthuis. Ik ben in contact gekomen met het theater door Kaat en ik vind het geweldig hier. Dansen en muziek maken zijn dingen die ik erg leuk vind het is mooi om te zien dat er zo veel mensen komen.

Bibi
Ik kom al ongeveer een jaartje of langer bij het theater. Ik vind het leuk om mee te doen. Dansen en zingen vind ik leuk.

Anita Riekwel
Ik zit al heel lang bij het theater ik heb sociaal cultuur werk gedaan. Ik vind het leukste dat er alleen maar verschillende vrouwen zijn bij het theater je kan er namelijk ook van leren ik vind het mooi om te zien dat iedereen ze eigen verhaal heeft. En dat dingen die je maakt mensen helpen.

Trailer Stille Heldinnen Disco XL

Nieuwsgierig naar de voortgang?

We geven bijna dagelijks updates van de voortgang via onze Facbook & Intsagram accouts. Verder hebben we wekelijks een interview met een van onze dames op de website van het Rotterdmas Wijktheater:

Facebook: https://www.facebook.com/WomenConnectedNL/
Instagram: https://www.instagram.com/womenconnected/
Interviews: https://www.rotterdamswijktheater.nl/women-connected/dit-zijn-onze-speel...
Meer info:  https://www.womenconnected.nl/