menu denk mee beslis mee maak mee

Aan de andere kant, deel 1

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'Aan de andere kant, deel 1'.

Succes-reprise deel 1 AAN DE ANDERE KANT

Omdat deel 1 zo'n groot succes was, we van veel mensen in het Noorden hoorden dat ze jammergenoeg geen kaarten meer konden krijgen en ook vanuit de rest van het land de vraag kwam of we naar hen toe zouden komen, hebben we onze schouders gezet onder het organiseren van een succes-reprise. En HOERA!! DAT IS GELUKT. Met extra subsidie van vier gemeentes (Marum/Westerkwartier, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht) gaan we in deze plaatsen ons eerste deel opnieuw opvoeren. De kaarten zijn via onze website te verkrijgen en voor de drie theaters in de Randstad ook direct via hun site. De reprise plekken en dat zijn: 

Bunga Pala Marum: vr. 15 feb. om 21:15 uur en za 16 feb. om 16:00 en 20:00 uur.

Bijlmerpark Theater Amsterdam: za 23 feb. om 19:30 en 21:15 uur.

Schouwburg Rotterdam: za 2 mrt. om 19:30 en 21:15 uur.

Stefanus Theater ZIMIHC UTrecht: za 9 mrt. om 19:30 en 21:15 uur.

Dus grijp je kans en wees er snel bij. Ik hoorde dat de eerste voorstelling in Amsterdam al is uitverkocht.

Eerste serie voorstelling deel 1 AAN DE ANDERE KANT met succes afgerond

In september en begin oktober 2018 hebben we het eerste deel van onze theaterproductie AAN DE ANDERE KANT opgevoerd in Appingedam, Hoogkerk en Bovensmilde. Met groot succes. Vanaf de première waren we uitverkocht met 3000 bezoekers. Niet alleen Molukkers kwamen op de voorstellingen af. Meer dan de helft waren Nederlanders, voor een groot deel afkomstig uit de plaatsen en wijken waar we optraden. Het publiek was erg enthousiast over het stuk. Ze waren geroerd, hadden zich vermaakt, begrepen beter wat er in het verleden was gebeurd of herkenden verhalen vanuit de eigen familie. "Veel stukken zijn preken voor eigen parochie, maar dit is een stuk voor heel het Nederlandse volk", zei iemand na afloop. Natuurlijk waren we blij en ook verrast door de enthousiaste ontvangt en de vele publiciteit die we kregen. De spelersgroep, bestaande uit 35 personen, alsook alle vrijwilligers die hielpen met koken, parkeerwacht, kaartcontrole genoten enorm. In de drie plaatsen waar we elk een week waren, brachten we reuring, werden nieuwe contacten gelegd en vriendschappen bestendigd. Iedereen vond het jammer dat het voorbij was en vroeg of we volgend jaar weer terug zouden komen. Dan deden ze meteen weer mee. In elke voorstelling hadden we één of meerdere eregasten, die we na afloop bedankten voor hun afwezigheid en ook om een reactie vroegen. Dit waren Molukkers van de eerste generatie, leerlingen die hadden meegewerkt aan het project, schrijvers en bestuurders. Onder de laatste bevond zich ook CdK van Drenthe Jetta Klijnsma. Samen gedeputeerde Cees Bijl van cultuur en de directeur van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork gaven ze desgevraagd hun reactie. Die neerkwam op: we willen heel graag het vervolg op dit mooi stuk gaan zien. Dit en vele andere gesprekken en reactie's zijn te vinden op onze website en onze Facebook pagina. Zie de links hieronder.

We hebben van het hele project een uitgebreid inhoudelijk of activiteitenverslag gemaakt en opgestuurd naar het Fonds voor Cultuurparticipatie.  Hierin is terug te lezen hoe we de voorstelling hebben gemaakt, hoe we de publiciteit hebben gezocht en gekregen en wat we er van geleerd hebben om mee te nemen naar ons volgende deel. Want dat staat voor 2019 op het programma, gevold door ons derde en laatste deel in 2020 in Bovensmilde en Westerbork.

Iedereen die op de hoogte wil blijven van ons project en het vervolg (deel 2 en 3) kan zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. De blauwe knop hiervoor bevind zich bovenaan op onze website.