menu denk mee beslis mee maak mee

JIP&jij | Dwarslopers

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'JIP&jij | Dwarslopers'.

JIP&jij workshops + Catching Cultures Orchestra Festival

JIP&jij wijkconcerten

In het weekend van 19 en 20 april gaf JIP&jij twee workshops in Utrecht, in buurthuis Hart van Noord (Kanaleneiland) en ZIMIHC theater Stefanus (Overvecht). Het koor zong samen met de professionele muzikanten Mohamad Alsamna (zang en ud), Hamed Alshaabi (ney), Wisam (zang) en Channe (darboeka). We brachten ontroerende en opzwepende muziek uit het Midden Oosten, zoals كانوا يا حبيبي (Kanu ya Habibi), لما بدا يتثنى (Lammaa Badaa Yatathanna) en  أنا لحبيبي (Ana la Habibi).

Zanger en dirigent Jonathan Ploeg en componist en dirigent Imre Ploeg nodigden de deelnemers ook uit om mee te doen. Er werden nieuwe beats bij de muziek gemaakt, enkele lijnen mee en improviseren op de muziek. Het programma zag er zo uit:

14.00   Inloop met koffie/thee/water
14.15   Mini-concert door JIP&jij, met Mohamad, Hamed, Wisam en Channe
14.30   Welkom en uitleg van het programma
14.35   Improvisatie en aanleren van de melodie en het ritme van één van de liederen
15.30   Pauze
15.45   Vervolg met improvisatie via body percussie, beats en zang
16.30   Eindpresentatie

Met ZIMIHC zijn ook gesprekken gestart om de activiteiten van JIP&jij te herhalen. Hetzij in de Stefanus zelf, hetzij elders, maar met de mogelijkheid van een langdurige samenwerking - dat is natuurlijk fantastisch nieuws!

Catching Cultures Orchestra Festival
Alsof de workshops nog niet genoeg waren, werd op 3 juni het programma uitgevoerd in de prachtige kamermuziekzaal van TivoliVredenburg, de Hertz. Het publiek was erg enthousiast, en zong (en danste) mee vanuit de banken. Hier komen waarschijnlijk binnenkort ook videobeelden van beschikbaar via TivoliVredenburg - zodra we die hebben, delen we dat natuurlijk. Maar je kunt hier alvast een fotootje zien.

De klapper: het Dwarslopers Festival, as. zaterdag!
Het project is eigenlijk al bijna voorbij: afgelopen zaterdag trad JIP&jij op in de Lichtfabriek in Haarlem; het eerste optreden met alle Dwarslopers (zie foto). Zaterdag treedt JIP&jij nog één keer op met het Catching Cultures Orchestra, en 's avonds wordt het grootse Dwarslopers optreden spetterend herhaald in de Grote Zaal van TivoliVredenburg.

Nog geen kaartjes voor het festival en/of het optreden? Bestel ze dan direct! Zie de links onderaan.
TIP: heb je voor beide evenementen een kaartje in je winkelmand, dan wordt er een combiprijs gerekend!

We zijn begonnen: de hoogste tijd voor een update!

Zonnig repetitieweekend met 175 dwarslopers
In april kwamen alle dwarslopers koren (JIP & jij, Kamerkoor JIP, Vrije Hogeschool Koor en het Haarlems Studenten Koor) samen op een mooie plek in Brabant om te repeteren voor de Dwarslopers concerten in juni tijdens de Dwarslopers Festivals. Het was heel bijzonder om al deze stemmen voor de eerste keer te horen samenkomen (kippevel!). Dit was ook een fantastische manier om elkaar beter te leren kennen. Op zaterdagavond organiseerden verschillende dwarslopers workshops om het thema identiteit.

JIP & jij workshops in de wijk
Later deze maand kun je JIP & jij horen en met hen meezingen tijdens JIP & jij workshops in de wijk in Utrecht: 
19 mei 2018, 14.15 – 17.00 uur | Wijkconcert Kanaleneiland | Buurtcentrum Hart van Noord, Pilaruszaal
20 mei 2018, 14.15 – 17.00 uur | Wijkconcert Overvecht | ZIMIHC Theater Stefanus
Meer informatie via de onderstaande link.

Kaartverkoop Dwarslopers Festivals gestart
Ontdek wie je bent en laat je inspireren tijdens de Dwarslopers Festival in Utrecht en Haarlem in juni. Kamerkoor JIP en JIP & jij kun je horen op verschillende momenten tijdens de festivals. De kaartverkoop is gestart!