menu denk mee beslis mee maak mee

Circus meets sports

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'Circus meets sports'.

Komt dat zien!

Vandaag om 12:00 uur is Circusstad Festival officieel begonnen; in het hart van Rotterdam is de komende vijf dagen lang het beste van het (Nederlandse) circus te bewonderen. In de Plein Arena op het Schouwburgplein is dagelijks één (of meerdere) van de eindresultaten van het project Circus meets Sports te zien. Alle activiteiten in de Arena zijn gratis toegankelijk voor publiek. Kom vooral dus een kijkje nemen!

De presentaties (met een duur van 5 a 10 minuten) zijn o.a. om:
Donderdag 3 mei om 14:40 uur en om 16:40 uur.
Vrijdag 4 mei om 13:10 uur en om 14:15 uur.
Zaterdag 5 mei om 13:00 uur.
Zondag 6 mei om 14:40 uur.

 

We trappen af!

In een kleine twee weken is het zover: dan barst Circusstad Festival 2018 los in Rotterdam. De voorbereiding zijn in volle gang en hierbij geven wij graag een eerste update van het project Circus meets Sports.

Onze participatie coördinator heeft de afgelopen weken vele groepen benaderd om deel te nemen aan het project. Met succes: we hebben verschillende mooie combinaties tot stand kunnen brengen! Enkele van de onderstaande groepen zijn deze week al begonnen met de eerste cross-over ontmoeting.

  • De enthousiaste turners van Gymnastiekvereniging Barendrecht leren komende periode hoe ze meerdere ballen in de lucht kunnen houden van jongleur David Severins die zijn eigen lenigheid gaan uittesten.
  • Een groep basketballers gaan hun skills verbeteren door acrobatische moves te leren van acrobaten van Circus Rotjeknor.
  • De Rotterdamse rugby' ers hebben piramidebouwers uitgedaagd; wie van de twee groepen maakt het snelst de hoogte menselijke piramide? Kun je van een scrum direct komen tot een piramide? Of dit kan zie je in de eindpresentatie.
  • Een groep boulderaars gaat de uitdaging aan te leren klimmen op stoelen.
  • De groep dansers van Make your move en SKVR Dansmakers zijn bezig circus te verweven in hun choreografie.

We zijn zeer benieuwd naar wat de groepen gaan presenteren op het festival!

Nieuw perspectief:
Morgen (21 april) vangt het verdiepingsprogramma voor 8 – 14 jarigen aan!
De 11 jongeren, met een circus en/of turnachtergrond beleven op de locatie bij Odeon morgen hun eerste kennismakingsworkshop van een van de docenten van Rotjeknor. Volgende week zullen we in een nieuwe blog hier een kort verslagje van geven.