menu denk mee beslis mee maak mee

WOODROCK

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'WOODROCK'.

WOODROCK geslaagd experiment

Op zondag 15 april genoot het toegestroomde publiek van de aanstekelijke rocknummers die in de opnieuw tot popzaal omgetoverde concertzaal van Cultura ten gehore werden gebracht door de Rockin’ Old School/ROSbands ‘Greyhound Jam’ en ‘Blue band’. Het was weer een bijzonder gezellige middag waar liefhebbers van eerlijke rockmuziek hun hart konden ophalen. In vergelijking met de voorbije 6 rockconcerten in de afgelopen anderhalf jaar, was deze ROS PAKT UIT #7 extra bijzonder door de experimentele samenwerking met Houtclub Ede. In de periode waarin de ROS-bands hun repertoire instudeerden, maakten leden van de Houtclub een mega groot houten beeld. Het ontwerp van dit beeld maakt deel uit van een serie kleine werken die beeldend kunstenaar Coos Hoving de afgelopen jaren maakte. Voor deze gelegenheid werd een van deze miniaturen  – onder de titel WOODROCK - uitvergroot tot een 3.5 meter hoog beeld. In de werkplaats van Houtclub Ede staan de juiste machines en is de juiste technische vakkennis aanwezig om een dergelijke opdracht uit te voeren. Doel van het project WOODROCK was een eerste, experimentele samenwerking tussen Houtclub Ede en Rockin’ Old School van Cultura. Samen met een kunstzinnig object bezig zijn in de vrije tijd; elkaar beter leren kennen en nieuwe plannen maken voor de toekomst. Een samenwerking die  naar meer smaakt! Het dankwoord aan beeldend kunstenaar Coos Hoving en alle medewerkers, uitgesproken door Marijke Christiaans (voorzitter van het bestuur van Houtclub Ede) en Joop van Liere (organisator van ROS) en de onthulling van het beeld werd muzikaal omlijst door nog meer ROS-talent. Rob Koel bracht als one-man band een zevental zeer onderhoudende nummers , waaronder heel toepasselijk ‘The carpenter'. De zeskoppige formatie ‘Jong Belegen’ besloot deze sfeervolle middag. Ook de vereniging Huismuziek Nederland was - als partner van Houtclub Ede - aanwezig. Het project WOODROCK was mede mogelijk door de bijdrage van het JIJMAAKTHETMEE van het Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting Sluyterman van Loo, Ede Doet, de Gemeente Ede en Cultura.

Greyhound Jam Proud Mary

WOODROCK markeert 25 jaar

Op vrijdagmiddag 23 maart opende wethouder Harry Huijstee ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van Houtclub Ede het gebouw waarin de 150 leden hun werkstukken maken. WOODROCK, waaraan de afgelopen weken hard is gewerkt, nam een prominente plaats in naast de reguliere productie van de leden van de Houtclubleden en de vereniging huismuziek. WOODROCK nadert zijn voltooiing. De onderdelen van het beeld zijn qua constructie klaar en in de grondverf gezet. Na het transport naar Cultura dat volgende week plaats gaat vinden wordt het beeld nog een laatste keer afgelakt. Tijdens de opening was er veel belangstelling voor het 3,50 meter hoge beeld dat op zondagmiddag 15 april onthuld wordt in het Atrium van Cultura. Binnenkort volgt een overzicht van het feestelijk programma van zondagmiddag 15 april.

25 jaar Houtclub Ede

WOODROCK goed op schema

Vorige week toonde beeldend kunstenaar Coos Hoving tijdens een bezoek aan de Houtclub zich zeer tevreden over de kwaliteit van de uitvoering van zijn ontwerp. De onderdelen van het beeld zijn nagenoeg klaar voor afwerking. Het grovere werk m.b.v. grote houtbewerkinsmachines, behalve schuren/polijsten is daarmee klaar. Het WOODROCK-experiment dat de creatieve ontwikkeling van de Houtclub tot grotere hoogten tot doel heeft, laat een dynamische procesgang zien waarin ideeën voor de uitvoering en aankleding de boventoon voeren. Een van de vele ideeën om de relatie met Rockin' Old School te benadrukken is: 'het in de voet iets te maken, dat als mensen er langs lopen er muziek begint te spelen'. Voor de presentatie op zondagmiddag 15 april worden de nodige voorbereidingen getroffen zodat de creatieve productie-ontwikkeling van de Houtclub goed uit de verf komt voor het publiek. Tegeljkertijd zien we een zoektocht naar het vasthouden van momentum; hoe de verhouding tussen de individuele creatieve productie en de gezamenlijke te optimaliseren. 

 

WOODROCK in ontwikkeling

Elke dinsdag en woensdag zijn leden van de Houtclub Ede, sinds de start van het project op 9 februari j.l, druk in de weer met meten, passen, zagen en monteren op basis van de bouwtekeningen die Tjø van Zuijlen samen met de begeleiders maakte van Coos Hoving's ontwerp. Het project komt goed op gang en de ideeën voor uitvoering strijden om de aandacht. Naast de dynamiek van het technisch voortwillen omwille van 'de stip op de horizon' namelijk onthulling op zondagmiddag 15 apri  is er de creatieve dialoog, die allerlei kanten op gaat en uiteindelijk het beoogde plezier in het, experimenteren, samen creëren en elkaar verrassen, gaat bezegelen. 

WOODROCK in ontwikkeling

WOODROCK vrij baan!

Op 7 februari kwam de bijdrage van JIJMAAKTHETMEE definitief vast te staan. Geweldig nieuws voor de deelnemers die zich hebben aangemeld, aan het creatieve proces begonnen zijn en - op basis van meting van het model en extrapolatie naar het eindproduct - meteen het benodigde hout hebben besteld. Omroep Gelderland besteedde op de eerste creatiedag aandacht aan het project in een regionaal ochtend- en avondprogramma op de radio. De makers raakten afgelopen vrijdag 2 februari geinspireerd door de optredens van 4 bands van Rockin' Old School (ROS) in Cultura in Ede. De rockbands brachten opnieuw een aanstekelijk programma voor een afgeladen zaal. Meer daarover in het weblog voor ROS. Uiterlijk komend weekend neemt kunstenaar Coos Hoving, ontwerper van het basismodel - een besluit over de toepasbaarheid van de ingebrachte creatieve invallen. 

Houtclub Ede