menu denk mee beslis mee maak mee

Celebrate Diversity

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'Celebrate Diversity'.

Muziekavond

De kop is eraf, de eerste muziekavond is een feit! Het ging van Jaap Fischer met het Ei naar Kom uit mijn bedstee mijn liefste van Egbert Douwe via Tom Waits en La Traviata naar Think van Aretha Franklin met het statement van Mississippi Goddam van Nina Simone naar Michael Jackson, Beat it en White Flag van Dido naar Dr. Dre en Snoop Dog naar Eminem met tussendoor nog een mini hoorcollege over hiphop van Philip van Vorstenbosch. En dan heb ik het nog niet eens over de verhalen achter deze liedjes. Wow wat een mooie avond.

Subsidie binnen en toen....

Afgelopen najaar hebben wij een subsidie aanvraag ingediend voor het project Celebrate Diversity met doelgroep Roze ouderen. Daarna is het heel lang stil geweest om verschillende redenen en het project lag ook een beetje stil. Naast wat persoonlijke redenen hebben we ook organisatorische tegenslag gehad, waardoor we het project over de zomervakantie heen zullen moeten trekken.

De tegenslag is ontstaan doordat het lange tijd onzeker was of we de 2e subsidie binnen zouden krijgen en of we ook echt zouden kunnen starten. Daardoor konden we niet alle betrokken workshop docenten aan ons binden en hebben zij andere grote klussen aangenomen voor de periode feb-juli 2018. Vanaf september/oktober zijn zij wel weer beschikbaar.

Ook blijken we meer tijd nodig te hebben om contacten te leggen met de doelgroep. Omdat de doelgroep minder zichtbaar is, is het ook best lastig om ze te bereiken.

We zijn nu in een fase dat we zoveel mogelijk partijen met een mogelijke achterban proberen te betrekken.

Wij hebben nu contact gelegd met ouderenorganisatie Wijz die 1x per maand een inloopmiddag voor LHBT ouderen organiseert, 60+ cafe voor roze ouderen en COC Deventer. Zij reageren allemaal enthousiast en willen graag met ons afspreken en eventueel samenwerken. Dat enthousiasme slaat op ons over, waardoor wij nu ook weer met volle kracht vooruit gaan.

Omdat de potentie er is om uit te groeien, onderzoeken we de mogelijkheid om extra expertise in te huren voor zakelijke en artistieke coaching om zo te werken naar een meerjaren plan ipv alleen dit korte project.

Nadat de gesprekken met de diverse contactpersonen hebben plaatsgevonden, zal ik weer een update hier plaatsen.

Groetjes Benno en Carole