menu denk mee beslis mee maak mee

Open Jam Sessies Klassieke Muziek

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'Open Jam Sessies Klassieke Muziek'.

De Eerste Sessie

Ondertussen zijn we al aan de slag met de volgende sessies, maar over 2 dagen is het zover: onze eerste sessie! We kunnen bijna niet wachten en hebben qua spelende deelnemers al bijna ons doel gehaald. We zitten op 17 reserveringen van de 20 verwachte deelnemers. 

Online leeromgeving
We hebben ondertussen al verschillende feedback gekregen over ons eerste oefenmateriaal. Mensen vonden het fijn dat er een echte begeleidingstrack was met cello en luit. Tegelijkertijd hebben we gehoord van sommige docenten met wie we contact hebben gezocht dat het hele fijne materiaal toch meer voor gevorderde leerlingen is. Op zich was onze insteek een iets lager niveau en we gaan dus ons volgende leermateriaal qua niveau aanpassen. Dat zal op 17 oktober online zijn en we houden hierover met meer en meer mensen contact gaandeweg dat ons netwerk zich uitbreidt.
Ondertussen zijn onze leerpagina's (engels en nederlands) al bijna 400 keer bezocht! Hieruit lijkt ons ook een mogelijkheid om online een beetje bij te verdienen, om in ieder geval deels het tegenvallende luisterende publiek (zie onder) op te vangen en het prijsverschil (zie onder).
De eerste opdracht die je online kunt doen moet simpeler worden en eigenlijk redelijk kort, zodat iedereen het idee heeft, dit kan ik en dit ga ik doen. 
Als je dan meer wilt, kun je voor een mini bedrag (€2 euro bijvoorbeeld) verder leren. Dan is het tegelijk ook duidelijk dat je op verschillende niveau's mee kunt doen. 

Prijs
Bij de opzet van de eerste sessie hebben we in overleg met Musicon toch de prijzen een beetje bijgesteld. Dit wil zeggen dat de workshop wat goedkoper is geworden, omdat anders workshop en jam sessie samen best een heel bedrag wordt voor terugkomend publiek. Verder hebben we een extra korting ingesteld voor bezoekers onder de 30, omdat we die toch wel heel graag erbij willen hebben.

Er was het idee dat de prijs sowieso bijgesteld moest worden. Hierom hebben we een vrijkaartjes wedstrijd ingesteld. Als er nou heel veel mensen zich opgaven voor de wedstrijd en niet voor het event, zouden we weten dat er wel veel interesse was, maar door de prijs mensen niet wilden komen. Dit bleek niet het geval! De meeste mensen gaven zich gewoon meteen op voor sessie en maar een enkeling deed mee aan de kaartjeswedstrijd. Dit is dus een geruststellend teken.

Luisterend publiek
Dit is een ander verhaal. We hebben wat dit betreft een hele andere inschatting gemaakt en voorlopig geen reserveringen gekregen. Ik kan me voorstellen dat er mensen nog komen, maar dit moeten we voor volgende sessies anders gaan doen. We gaan proberen de workshop vooraf wat intensiever te doen. Het blijkt ook dat iedereen die naar de sessie wilt komen zich opgeeft voor de workshop, dus daar zit geen probleem. We doen dan de workshop als voorbereiding meer op een 'interactief concert' en gaan in twee lijnen ook de PR doen.

Workshop
De workshop wordt dus tegen verwachting in meer aangevraagd. Hier gaan we proberen meer profijt uit te trekken in de toekomst (zie bovenstaande).

PR
Deze loopt dus qua werving van spelers heel goed. We zijn eigenlijk pas begonnen al onze kanalen open te trekken en hebben dus al ons participerende doel bereikt. Wel moeten we nog een manier vinden om dit op nationaler niveau aandacht te schenken. Reacties van mensen zijn heel langzaam op dit gebied dus wat getouwtrek zal zeker nog nodig zijn.

Piano
Tegen verwachting in geven veel pianisten zich op. Dat is heel leuk, maar geeft een klein logistiek probleem met instrumenten. Het is ook weer niet een instrument dat je zo 1, 2, 3 erbij neemt. Mocht iemand dit lezen die denkt, oh! Ik heb nog een mooi handzaam orgeltje of een elektronisch gevoelig toetsen keyboard staan, dan meld u zich graag bij ons via info@thescrollensemble.com

En niet vergeten! We hopen jullie op 14 Oktober te zien in Musicon voor onze eerste echte klassieke muziek improvisatie sessie! Kom dus ook vooral gewoon luisteren als je wilt ;-). Ook heel interessant en leerzaam.