menu denk mee beslis mee maak mee

buiten zinnen

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'buiten zinnen'.

laatste loodjes

Inmiddels zitten we dagen voor de uitvoering. Alle gasten zijn geinstrueerd, posters en flyers hangen overal. We hebben echt mooie kansen gehad op het gebied van PR. We zijn afgelopen zondag zelfs op 3FM geweest. Vandaag zal nog een artikel verschijnen in de Gelderlander. Dat laaste is extra leuk om dat ze Roos uit de jongerenredactie en Lev, een van de talenten die op zal treden het hemd van het lijf hebben gevraagd. Voor hen was dit de eerste keer om geinterviewd te worden. Ook daar zit dus een extra ontwikkelingstraject. dat hadden we van te voren niet zo bedacht, maar als het ontstaat dan is het natuurlijk een erg mooie kans. 

De kaartverkoop begint inmiddels te lopen. Dat is natuurlijk altijd spannend. Je verzint iets nieuws en wordt dat een succes? Nu weten we dat jongeren hier in Nijmegen vaak pas op de avond zelf een kaartje kopen. We maken ons er dus ook niet heel erg zorgen over. We zijn trots op ons programma. Beter hadden we het niet kunnen maken. 

Een van de onderdelen waar ik zelf het meest benieuwd naar ben is de meester leerling constructie. Wij hebben daarvoor drie lokale schrijftalenten een workshop interviewen met Oscar Kocken aangeboden. na deze workshop gaan zijn Henk van Straten, Lars van der Werf en Massih Hutak interviewen. Wij hopen deze talenten nog wat extra bagage mee te geven om een carriere tegemoet te gaan. 

 

 

 

Programma rond!

Nog twee weken en dan is de eerste editie van jongerenfestival buiten zinnen een feit! Inmiddels is het programma helemaal rond. Zo zal dichter Dennis Gaens gaat met schrijver en Jeugd van Tegenwoordig-lid Pepijn Lanen in gesprek over het verband tussen hiphop en literatuur. New Arts laat samen met Winne en Nanah Dae horen wat voor talent Nijmegen heeft.

Natuurlijk gaat het publiek de 21e ook zelf aan de slag, onder andere door een goed autobiografisch verhaal te schrijven met journalist en auteur Henk van Straten, in de leer te gaan bij Versjes van Lars of tijdens een speedleeskring met Massih Hutak naar oplossingen voor wereldproblematiek te zoeken. Festivalgangers werken bovendien ter plaatse mee aan een festivaluitgave van het tijdschrift Op Ruwe Planken. Tussendoor kunnen bezoekers inspiratie opsnuiven bij de minicolleges van de Radboud Universiteit Nijmegen en genieten van spoken word artiesten als Jesse Laport.

Als knallende afsluiting zal Yung Internet de bibliotheek platspelen. Dat ze het publiek volledig mee krijgen hebben ze afgelopen zomer al bewezen op het Valkhof Festival.

Kaarten zijn te koop via de website van de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid. Tot de 21e!

Wie mag zichzelf straks Slampion 2018 noemen?

Tijdens buiten zinnen hebben jongeren de kans zichzelf in de kijker te spelen. Niet alleen via het open podium, maar ook door het tegen elkaar op te nemen. De winnaar van deze slam gaat door naar de halve finale van het NK Poetry Slam. Wie wordt de nieuwe Slampion van Nijmegen? Talenten kunnen zich inschrijven door een bericht te sturen naar onze Facebookpagina. Tot de 21e!

Eerste namen bekend!

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor buiten zinnen in volle gang en zijn de eerste namen bekend. Met veel trots ontvangen we op 21 oktober:

- Henk van Straaten
- Massih Hutak
- Anne Bosveld
- Versjes van Lars
- Jesse Laport

De komende weken onthullen we nog meer namen, dus houd het weblog in de gaten!