menu denk mee beslis mee maak mee

Kleine Sofie en Lange Wapper

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'Kleine Sofie en Lange Wapper'.

Premiereweek

... En zo is het opeens al de premiereweek... Het repeteren en monteren van de voorstelling met zo'n enorme groep mensen (zie onder) heeft veel van ons gevergd, maar het harde werken is meer dan beloond aan het worden.. De voorstelling heeft zijn vorm gevonden en we zijn erg trots hierop. Het werkproces is een enorme leerschool geweest, maar heeft ons erg veel energie gegeven. Bij deze presenteer ik met trots het affichebeeld gemaakt door Milc en de fotografen Hans Anderson en Wim van den Berg en de trailer voor de 'Schiedamse serie' van de voorstelling. Jullie zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken!

Kleine Sofie en Lange Wapper is een coproductie van De Stokerij Schiedam en Theater aan de Schie

Van 20 t/m 23 dec in Theater aan de Schie, bestel snel je kaarten! 

Regie Koen Wouterse 
Spel Kenneth Herdigein, Rosetta Drenth, Rogier in 't Hout, Yorick Zwart, Anne Rats 
Muziek Nieuw Niks, Suzette Ronteltap en Jasper de Koster Verder met: 17 amateurspelers, 45 Jonge Stokerij-spelers en 10.000 knuffels
Kostuum: Catherine Cuykens, Sergio Cruz e.a. 
Grime: Leo Maliepaard Loïs Bozac, Kimberly Nieuwerth
Decor: Anouk van Mil, Jesse Den Dulk (projecties), Mart Elderkamp, Ap Kleijn
Technisch team:  Seda van der Spek, Frank De Ruiter, Ronald Kievit, Richard Bas, Carl van der Ende, Marvin PictureMarv Gomes en Jos Haasnoot
Productie/regie-assistentie: Lotte Heerkens, Kees Moore, Janny Vos

Met dank aan: Gemeente Schiedam, , Prins Bernard Cultuurfonds, De Groot Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Janivo Stichting, Stichting Swart van Essen, Elise Mathilde Fonds, Stichting Gemeenschapsfonds Schiedam, Uitvaartverzorging Monuta Schiedam,  Deltaport Donatiefonds, S'DAM, KomKids Kinderopvang, Zorghavengroep, Ruimte In Beweging, Anouk Bakkers en natuurlijk al onze vrijwilligers! 

Kleine Sofie en Lange Wapper @ Theater aan de Schie

Jonge Stokerij, amateurspelers en kick off!

Goed nieuws! Mede dankzij de bijdrage van het Fonds Cultuurparticipatie zijn begin september de repetities van de 45 Schiedamse basisschoolleerlingen (Jonge Stokerij) en de amateurspelers gestart. Dank hiervoor! 

Ook bijna alle andere fondsen hebben al toegekend, dus de voorstelling gaat officieel van start met een exclusieve kick off op 24 oktober! Een unieke lezing vindt dan plaats: de professionals Kenneth Herdigein, Rogier in 't Hout, Roos Drenth, Arend Niks, Mick Paauwe, Yorick Zwart en Anne Rats lezen samen met een selectie van de Jonge Stokerij en amateurspelers voor het eerst het gehele stuk op het toneel van Theater aan de Schie, onder toeziend oog van het deelnemende netwerk, lokale en landelijk pers, betrokken gemeenteambtenaren en natuurlijk de familie van de Jonge Stokerij en amateurspelers. 31 oktober starten de repetities met de professionals en dan is het nog maar een ruime anderhalve maand tot de premiere.. De Stokerij houdt jullie via dit platform nauwgezet op de hoogte, van kick off tot premiere!