menu denk mee beslis mee maak mee

Bonaire Vibes

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'Bonaire Vibes'.

Eindpresentatie Bonaire Vibes

Vrijdagavond 19 januari 2018 vindt de eindpresentatie, een rap-wedstrijd, van ‘Bonaire Vibes’ plaats. De jongeren die hebben deelgenomen aan het project gaan een podiumpresentatie geven van het door hun gemaakte liedje. De liedjes zijn inmiddels allemaal opgenomen en de jongeren zijn druk aan het oefenen om hun performance neer te zetten. De coaches zeggen dat iedereen die mee heeft gedaan al een winnaar is; de boodschap die de jongeren via hun liedjes brengen en de mening van de jongeren heeft hun kippenvel opgeleverd. Voor wat extra competitie zal het meest populaire liedje een prijs krijgen. Het rap-collectief van Bon-Irie is druk bezig met alle voorbereidingen. De locatie van ‘Jong Bonaire’, een activiteitencentrum voor jongeren, zal gebruikt worden voor de presentatie. Aan alles wordt gedacht; hapjes, drankjes, aankleding van de locatie, een DJ en een trofee. De sfeer zit er al goed in, iedereen zet zich in om er een groot succes van te maken.

De voorbereidingen en de eerste workshops

Om het project onder de aandacht te brengen en het gesprek onder jongeren op Bonaire op gang te brengen heeft één van de leden van Bon Irie een flyer ontworpen welke begin oktober tijdens de regatta-vakantie, een lokale feestweek, is verspreid.
Donderdag 19 oktober zijn Juamar, vertegenwoordiger van Bon Irie samen met Marlies, de cultuurscout van Fundashon Plataforma Kultural te horen geweest op een lokaal radiostation wat populair is onder jongeren. Het interview ging over het project, en was tevens een oproep voor de jongeren zich op vrijdagavond 20 oktober in te komen schrijven om mee te doen. De uitzending was live te zien op de facebookpagina van de radiozender.
Omdat op Bonaire alles kleinschaliger is, en persoonlijk contact gebruikelijker is dan bijvoorbeeld inschrijving via e-mail hebben we ervoor gekozen om een (druk bezocht) parkje gekozen als locatie waar jongeren kunnen komen om zich in te schrijven.  Op deze avond zijn meer dan 10 jongeren zich komen inschrijven, en nog een aantal jongeren die niet in de gelegenheid waren te komen zijn bereikt door mond op mond reclame.
Op donderdag 26 oktober is de eerste workshop van start gegaan. De opkomst was groter dan verwacht, er deden 20 jongeren mee. De jongeren hebben kennis gemaakt met elkaar, en zijn verdeeld in verschillende groepjes met ieder hun eigen coach. Er is een apart 'ladies-only' groepje gevormd, met een vrouwelijke coach. Er is een begin gemaakt met het schrijven van de rap-teksten. De sfeer zit er goed in! Er wordt gelachen, maar ook serieus gewerkt.