menu denk mee beslis mee maak mee

Festival Vrolijk

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'Festival Vrolijk'.

Festival Vrolijk en ook nog eens Door Elkaar :-)

Hoi allemaal,

Dit is even een genant momentje!! Onze eerste blog en het festival is over twee weken!  Door uitval van de projectleider hebben we helaas niet eerder kunnen bloggen. Maar wat hebben we de afgelopen maanden veel beleefd!! Samen met de ambassadeurs zijn we voor de zomervakantie naar diverse financiers en lokale partijen geweest om te vragen of zij het initiatief wilden ondersteunen. En met resultaat. In juli konden we het project officieel een 'GO' geven. Er werd een klankbordgroep samengesteld met  samenwerkingspartners ASVZ, Ipse de Bruggen, De Ark Gouda en De Klup. Iedere organisatie delegeerde twee personen, een teamlid met en zonder verstandelijke beperking. Daarnaast werden er teams gevormd van productieleiders (ook hier 'door elkaar') en er werden kunstenaars geselecteerd voor de te ontwikkelen producties.

Een belangrijke keuze die besproken werd bij het klankbord was de naamgeving van het festival. We wilden in de naam graag iets terug laten komen van het uitgangspunt van het festival, een samenwerking/ co-productie van mensen met en zonder beperking. Een festival door elkaar. Daarom heeft het festival ook de naam Festival Door Elkaar gekregen. Momenteel zijn er ongeveer 30 – 35 personen met een verstandelijke beperking met veel enthousiasme betrokken bij de organisatie. O.a. in de functie van ambassadeur, productie-assistent of als deelnemer van 1 van drie producties die momenteel ontwikkeld worden onder begeleiding van de kunstenaars. Op onze facebookpagina (Festival Door Elkaar) en op de website (www.festivaldoorelkaar) zijn onze avonturen te volgen en kan het definitieve programma worden bekeken. Het is ontzettend mooi om te zien dat er veel goodwill is voor dit project: sponsoring van materiaal, korting op workshops, belangstelling van lokale en regionale kranten, maar ook een grote betrokkenheid van de  samenwerkingspartners. 

In de pilot (want dat is het festival) ligt de focus niet alleen op het eindresultaat, maar vooral ook op het proces. Het maakt zichtbaar waar het inclusieve samenwerking op succesvolle wijze plaats vindt (en hoe ontzettend belangrijk en leuk het is om samen op te trekken), maar ook waar het nog onvoldoende plaats vindt of maar moeizaam te realiseren lijkt. Deze ervaringen zullen worden vastgelegd in de documentaire die gemaakt wordt van het festival, zodat het concept verder doorontwikkeld kan worden. We zijn FCP ontzettend dankbaar voor de financiele steun aan dit project!! 

Voor meer informatie verwijzen wij heel graag naar de website www.festivaldoorelkaar.nl en onze facebookpagina. Hier is ook een prachtig artikel te vinden van het Algemeen Dagblad! Voor vragen zijn wij per mail bereikbaar via info@festivaldoorelkaar.nl

Een hartelijke groet van het hele productieteam

Ferdi Voorn, Anne van Iterson, Ciska Janzs, Antwan Cornelissen en Mariette Sneep