menu denk mee beslis mee maak mee

Unload to Upload: Trainingsprogramma

 

Dit is de weblog behorende bij het project 'Unload to Upload: Trainingsprogramma '.

Een nieuw seizoen is gestart

Na onze zomer stop zijn we weer van start gegaan met frisse moed. De eerste cursisten van Unload to Upload hebben prachtige presentaties gegeven voor de zomer op ons Side Kick event. Hier kun je meer over lezen in ons vorge Jijmaakthetmee blog. Maar we hebben nieuwe dingen op de agenda staan, die allemaal zijn voortgekomen uit Unload to Upload. Het scholen van mensen en mensen in contact brengen met elkaar resulteerd in mooie samenwerkingenen en ontmoetingen. Langzaam wordt ons bereik groter, maar er is nog een lange weg te gaan als de de daadwerkelijke doelgroep waarvoor we ons hard maken structureel dans willen aanbieden. Hieronder een aantal activiteiten waarmee we op het moment Unload to Upload voortzetten. 

1. Aankomende 26 sept zullen we weer een masterclass geven aan Codarts studenten. Dit doen we inmiddels alsweer een paar jaar op een rij. We werken aan de hand van het boek en vraagstukken waarmee de studenten zelf komen. 

Afgelopen workshops feedback: 'Ik wilde jullie nogmaals hartelijk danken voor de gelegenheid om deel te nemen aan de workshop van Joop Oonk en de aansluitende werksessie met jullie beiden. Ik heb dit alles als zéér inspirerend ervaren!' 

2. Samen met het Northern ballet en Psico Ballet Maite Leon Foundation hebben we een Erasmus + subsidie ontvangen. Hiermee gaan we verder in op Unload to Upload en we gaan internationaal. We kunnen verder bouwen op een methodiek en pedagogiek voor volwassen dansers met een (verstandelijke) beperking. We hebben tot 2020 om hieraan te werken. In decemeber begint de eerste uitwisseling. 

3. We zijn meerdere malen gevraagd en betrokken geweest om organisatie en scholen te helpen bij het samenstellen van hun curiculum en beleid. Dit zijn organisaties met raakvlakken op het gebied van Kunst, Cultuur/maatschappij en zorg. Er wordt in dit geval vaak terug gerefereerd naar Unload to Upload. De manier van werken en hoe het kan bijdragen in andere organisatie en eventueel medewerkers zou kunnen bijscholen. Onder andere bij de Hogeschool Rotterdam, Theater Babel, Hogeschool Amsterdam, pARt of it en Cultuur mij Oost.

4. We zijn ook in gesprek met verschillende partijen in Rotterdam om meer kunst aan te bieden en onder de aandacht te brengen bij VSO scholen. Dirk Monsma is het brein hierachter. Het traject zal nog even duren, maar er komt aandacht voor het feit dat we iets moeten doen binnen het educatie systeem en vooral voor jongeren. 

5. Op 25 september om 20:00 mogen we meepraten op het Explorez festival in Pakhuis de Zwijger. Het thema 'Meemaakkunst' heeft veel raakvlakken met Unload to Uplaod. 

6. Kiona huisman doet haar scriptie bij ons en zal zich focussen op de toegankelijkheid van Unload to Upload voor deelnemers met een auditieve beperking. Met haar feedback en onderzoek kunnen we weer een volgende stap maken. 

Wil je meer weten over wat we wekelijks doen. Hou dan vooral onze facebook pagina in de gaten. Daar vind je het laatste nieuws en alle evenementen. 

https://www.facebook.com/misiconidancecompany/ 

 

 

 

 

We hebben niet stil gezeten

Julie hebben even niks van ons gehoord, maar we hebben niet stil gezeten! In de tussentijd zijn veel dingen gebeurd. Op 10 december 2017 is de Unload to Upload publicatie goed ontvangen. Met een mooie presentatie in de Stadsschouwburg te Amsterdam kunnen we heel trots zijn. Adriaan Luteijn kwam het programma openen. We hadden ook mooie woorden van Thorsten Blokzijl de directeur van Cultuur College en Nicoline Zemering, secretaris van Stichting Misiconi. 

Inmiddels is het boek op de markt en hebben we veel postpakketjes verzonden en positieve reacties ontvangen. Er zijn zelfs boeken over de grens naar Belgie en Engeland gegaan. Je kunt het boek bestellen door te mailen naar info@misiconidance.nl Het boek hebben we ook via verschillende platforms gepitched. Zo heeft Joop een interview afgegeven aan dansmagazine en een Peckakucha presentatie in De School (Amsterdam) gedaan voor wel 500 man. 

Daarna zijn we hard aan de stag gegaan met het ontwikkelen van het bleded E-learning trainingsprogramma. Deze was in januari af. Op 26 maart konden we beginnen! 18 maart heeft iedereen zijn onderzoek gepresenteerd op het Side Kick Event. Het was een hele geslaagde ochtend met veel inspiratie. Helaas hadden we niet een heel groot aantal deelnemers aan de cursus, maar we zijn volop bezig om de cursus volgend seizoen weer weg te zetten.

Tegelijkertijd hebben we workshops gegeven over het gedachtegoed van Unload to Upload. Zo hebben we masterclasses gegeven op Codarts (2x), bij Theater Babel en op het Janneke Waalkens congres in Assen. Ook hebben we theatergroep LeBelle over de vloer gehad en de Keerkring kwam op bezoek. Eind 2018 komt er nog eentje aan op Artez. 

Ook op het DanceAble congres mochten we het hebben over onze werkwijze en werk Space between Space laten zien dat ontstaan is vanuit de Unload to upload methodiek. Vooral het laatste hoofdstuk uit het boek concentreerd zich rondom het artistieke maakproces. Zo zijn bijvoorbeeld Space between Space en LEEF ontstaan. 

Wil je meer weten over Unload to Upload en alle dingen die we doen. Blijf ons dan vooral volgen op Facebook: https://www.facebook.com/misiconidancecompany/ of op https://www.facebook.com/UnloadUpload/